Dagsarkiv: 01 juni 2019

Bildtextjobb

Först som sist. Jag var länge tveksam till att titta på Champions League-finalen mellan Liverpool och Tottenham. Två engelska lag som inte brukar stå för något skönspel. Och jag ångrade mig djupt redan efter första halvlek. Tottenham verkade över huvud taget inte intresserade av att anfall utan trillade runt i eget straffområde – i varje anfall. Ibland avslutat med en passning till egen målvakt.

Så fick de stryk också efter ett mål på straff direkt i början och ett skott utifrån direkt i slutet. Då hade jag tagit fram en bunt tidningar och börjat gå igenom dem i jakt på urklipp för länge sedan. Det gick lika bra att lyssna på eländet.

I förmiddags tog jag och Anneli bilen till Jakobsbergs centrum för att handla lite smått. Lunchmat i form av kyckling och potatissallad, en flaska vin till i kväll och så hämtade jag ut mina nya glasögon hos optikern.

Hemma igen har jag jobbat på en del med bildtexterna till den engelska versionen av AFU-boken men också pratat en hel del i telefon.

Bland annat ringde en man från Nässjö, som hade sett mig på TV4 i veckan, och berättade om en observation han gjort den 4 januari 2000. Efter tjugo minuter var han inne på min linje att det var samma bolid som halva södra Sverige såg precis vid den tidpunkten det datumet. Sannolikt.

Har också pratat med flera UFO-Sverigemedlemmar som har material som ska till AFU. Bland annat Birgit Sälgström i Säter och Ebbe Johansson i Malmö. Det får bli en tur till var och en av dem i sommar. I Ebbes fall måste turen samordnas med lite annat, bland annat med en stor bokdonation från Nemo Mörck som Mikael Karlsson i Lund hämtade upp i dag. Den får jag hämta hos Mikael.

Pratade också med Robert Sternoczky som håller på att gå igenom sin brors efterlämnade teckningar. Det visade sig vara så många att också han ville att jag skulle komma och hämta dem. Just nu för att låna och skanna.

Anneli hoppar tappert omkring på sina kryckor men på måndag ska hon in och ta bort en pump hon just nu har i såret. Det blir en lättnad att få bort den. Klumpig och med en lång slang som bara är i vägen.

Under dagen har jag tagit några pauser och plockat lite med mina frimärken. Bra avkoppling när det blir för mycket datortid.

Kom i säng vid 01.

 372 total views