Dagsarkiv: 28 juni 2019

Ny boktur och Tintinskiva


I dag kom så den exklusiva Tintin-skiva i vinyl som ges ut i 300 numrerade exemplar lagom till 50-årsjubileet av månlandningen. Det rör sig om den klassiska lp:n som Cupol gav ut 1977 med Tomas Bolme, Åke Lindström, Lars Edström, Bert-Åke Varg med flera som röster. Men den här gången i form av en bildvinyl med bildtryck på båda sidor av skivan. Inte billig, kostade över 500 kronor, men ett måste för en Tintin-älskare och dessutom rymdnörd som undertecknad. Att min skiva dessutom hade nummer 300 gjorde ju inte saken sämre.

Annars har jag varit iväg ännu en sväng till Bandhagen för att hämta fyra banankartonger och fem kassar med böcker som dykt upp i källaren. Jag var ju där för några dagar sedan och fick över 20 kassar från lägenheten. Nu hade damen som städar där hittat ännu mer i ett källarförråd.

Den lilla resan gick snabbt och eftersom Markus gett sig iväg för att träna (han skulle med och handla senare) så sorterade jag och packade böckerna direkt i garaget när jag kom hem. Det som var rent skräp körde jag till återvinningen tillsammans med annat ur garaget.

Klockan 16 var jag hemma och en halvtimma senare kunde jag och Markus ta bilen till Coop för att veckohandla och panta flaskor och burkar en masse. Det blev rätt mycket handlat också.

Anneli, som är en mästarbokare av resor, fixade så att vi fick tågresa till och från Bokmässan. Bra att ha den saken ur världen även om det är långt till dess. Framåt kvällen skötte hon dessutom grillen så att vi fick en fin flintastek att äta på verandan.

På förmiddagen skrev jag en översättning till engelska på en film som jag ska ha i mitt föredrag på Mufons konferens i slutet av juli. Det är sekvensen med Sven Hjalmarsson och där han berättar om sin ufojakt. Där har jag ett bra klipp från DN.se och ”Mysteriejakten” som är så himla bra illustrerat av Elin på grafiken. Ska bli kul att kunna visa för de amerikanska ufologerna.

Fick tag på mannen som jag beställde ett nytt filter till vår fläkt ifrån också. Pratade med honom för flera veckor sedan men trots löfte kom det inget filter. Han hade givetvis glömt det men nu lovade han att få det fixat. Att det ska vara så svårt att få saker gjorda på rätt sätt…

Pratade en stund med Raili också och tackade henne för att hon kommer hit och håller Anneli sällskap när jag är i USA.

Blev sittande framför teven med Frankrike-USA i VM och Svenska Familj-Journalen från 1877 och några år framåt framför mig. Gick igenom alla och klippte de artiklar som jag vill spara på. Hittade väl ett tjugotal artiklar i mina ämnen. Matchen var spännande, förresten! USA vann med 2-1 men det kunde ha blivit oavgjort och förlängning.

Satt uppe till 01 då jag hade en del att fixa. Då sussade Anneli och Markus var ute på galej med Niklas och kompisar.

Markus på plats på Coop.

En del av dagens bokskörd.

 565 total views