Dagsarkiv: 10 juni 2019

Semicmöte och månmöte


Gick upp vid 08 vilket är lite tidigt efter ett nattpass men jag vaknade när Anneli gick upp för att ta sig till Danderyds sjukhus och få bandaget fixat. När jag såg henne fortfarande stå och vänta på taxin efter 40 minuter gick jag ut och rensade ogräs mellan plattorna och höll henne lite sällskap. Till slut hittade taxin hit och hon kom iväg.

När jag ändå var vaken passade jag på att ringa till firman som var här och fixade inspektionsluckan till kaminen och stegsäkringen på taket. Deras räkning till mig var inte av denna världen, något jag nogsamt påpekade. Killen som var här försökte förklara för mig att jag hade godkänt en offert och att det var mitt fel. Jag förklarade för honom att han och hans firma inte betett sig som proffs utan blåst mig.

I korthet så handlar det om att han kom hit och förbesiktade de två platser där jobben skulle utföras innan han skrev en offert till Bauhaus som Bauhaus saltade och skickade till mig. Jag litade alltså på att killen var ett proffs och hade gjort en seriös bedömning av exakt hur mycket tid jobbet skulle ta.

När räkningen kom på över 6.000 kronor för 40 minuters jobb (på två man) gick jag i taket.

Förklaringen, enligt killen, var att de hade tagit till några timmar extra ifall hans personal skulle behöva hämta en ställning eller kanske något annat redskap som skulle göra att jobbet drog ut på tiden. Vad säger man? Om han inte kunde förbereda sin personal på jobbet så att de kom hit väl förberedda – vad gjorde han då här? Vad var hans uppgift? Förutom att salta räkningen.

Arg var jag och det förstod han. Hansa också att han förstod varför jag var arg och lovade att prata med Bauhaus. Vi får väl se hur det blir med den saken. Jag släpper i alla fall inte detta. För blåst vill jag inte bli.

När Anneli var på väg hem från sjukhuset (Markus hämtade henne) var jag på väg till Malin och Cilla på Semic för att prata Bokmässan. Vi gick till Marabouparken och åt lunch och pratade en timma och kom fram till en rad bra saker. Vi hann dessutom prata om min bok och hur den ska kunna marknadsföras.

Tillbaka på Semic pratade jag med Moa, som blev klar med också den engelska inlagan av AFU-boken i dag, med Måns om lite av varje och med Mattias som har en del böcker på gång som jag ska kunna hämta. Ett dödsbo och så en del från hans egen samling. Ett bra tillskott till min försäljning för att få in pengar till AFU.

Nästa anhalt blev Kungsträdgården dit jag tog pendeln. Här hade jag ett 15-möte med Stockholms kulturfestival genom Philippa Staffas och med SVT:s chef för vetenskapsredaktionen Anna Schytt. Jag och Anna ska prata om månens myter och mysterier i Jacobs kyrka den 17 augusti. Det var roligt att träffa Anna igen, det var ett tag sedan, och vi lärde känna varandra i början av 90-talet när hon hängde med mig och Håkan Ekstrand med familjer till England för att jaga cirklar i sädesfälten.

Nu ska vi hålla låda en timma inför publik i kyrkan i samband med kulturfestivalen som består av en mängd olika arrangemang på temat rymden. Anna själv är inblandad i mycket sådant via SVT eftersom det är 50 år sedan Apollo 11 landade på månen.

Vi satt och spånade idéer och kommer att fortsätta göra detta via mejl. Innan vi skildes åt tog vi en bild (ovan) och sedan gick jag och Anna till kyrkan och gjorde en okulärbesiktning eftersom Philippa var lite orolig att det kunde bli för ljust för oss att visa bilder. det kommer nog inte att vara ett problem.

På väg mot Åhléns, där våra vägar skulle skiljas, mötte vi två av Annas medarbetare som håller på och jobbar med en ny teveserie med historisk anknytning. Kul att prata en stund med dem. Hängivna och skickliga, ingen tvekan om den saken.

På vägen hem hade jag hunnit hjälpa min redaktör Andreas med några uppgifter och Elin på DN.se med en del annat som jag i min tur fick ta hjälp av Johan i Norrköping för att få fram. Jag försöker ta vara på tiden på pendel och bussar för att beta av lite mejl och annat så att det inte hänger över mig när jag kommer hem.

För hemma öppna jag en kall DAB och satte mig med Anneli på verandan och njöt av det somriga vädret. Anneli hade fått bra hjälp på Danderyd och det verkar som att såret nu så sakteliga börjar bli bättre. Sedan grillade vi burgare och åt ute. Premiär!

Slappade i soffan med en damfotbollsmatch (VM) rullande på teven men blundade några gånger och missade helt att Sveriges herrar spelade EM-kval borta mot Spanien i kväll. Lika bra det. När jag slog över i 88:e minuten stod det 3-0 till Spanien.

Jag, Malin och Cilla.

Jag och Anna Schytt i Jakobskyrkan.

Anneli vid grillen.

 328 total views