Dagsarkiv: 29 juni 2019

Sommarfest och styrelsemöte


I dag var det dags för UFO-Sveriges femte sommarfest i Carl-Anton och Britt-Maries stuga utanför Nyköping. Fullt hus med Mats och Irene Nilsson, Gunnar Karlsson, Anneli, Håkan Ekstrand, Jenny Backman, Johan Gustavsson, Kenth Cederborg, Martina Myrtorp, Peo Wärring, Rickard Andersson, Roger Ersson, Tobias Lindgren Viktoria Tellander Andersson, Johan Fagervall, Emely Norman, Tage Bång och nykomlingen Charlotta Hansson som ni ser längst bak på bilden ovan. Övriga är i lite blandad ordning. Plus en del miniorer!

Vädret var perfekt för ett utomhusmöte med en del aktiviteter. Strålande sol med 27 grader i luften så vi sökte skydd i skuggan bakom huset för själva mötet. Britt-Marie hade fixat fika, lunch och jordgubbstårta – som var smaskens! Så det gick verkligen ingen nöd på oss. Det enda jag kunde klaga på var att jag råkade hälla en del av såsen från min tallrik på Annelis rygg…

Jag höll i klubban eftersom Anders Berglund inte kunde vara med och mötet gick över två halvlekar med lunchpaus. Vi fick en del viktiga saker beslutade, bland annat att Emely skulle kolla upp en lokal i Göteborg där vi ska ha vårt medlemsmöte den 24 augusti och som Ronny Thörnvall tipsat om och att Martina Myrtorp skulle ta hand om ansvaret för våra lokala representanter och nykomlingar, en uppgift som inte fungerat på länge och som är väldigt viktig!

Tävlingarna var olika former av kastgrenar med allt från stövlar till stora bollar och lp-skivor. Men också en tipspromenad (som Håkan Ekstrand vann) och ett lotteri. Roligast var att nykomlingen Charlotta kom tvåa i hela tävlingen som Thomas Michanek vann.

Sedan blev det lotteri där jag vann ett kuvert med fyrklöver men det ville en av Martinas flickor gärna ha så hon fick byta till sig det mot en tablettask, en plastfigur och några nitlotter.

Anneli höll sig i skuggan och var inte med på tävlingarna men löste Melodikrysset och pratade med Britt-Marie och andra.

Och UFO-Aktuellt nummer 2 hade kommit från tryckeriet så Håkan och Mats hade med sig ett gäng lådor så att jag fick ett gäng och AFU, via Tobias, fick ett gäng. Så nu är den snart på väg ut till prenumeranterna!

Vid 17.30 var det dags att åka hemåt. Vi hade Jennie med i bilen (medan Emely och Johan F som åkte med från Stockholm tagit tåget hem för att hinna med något annat som de var bokade på) och lyssnade på första halvlek i kvartsfinalmatchen i VM mellan Sverige och Tyskland på radio. När vi kom hem hann vi se andra halvlek på teve och det var riktigt, riktigt spännande och lika kul då Sverige faktiskt lyckades vinna med 2–1. Himla bra gjort.

Medan vi tittade åt vi hämtpizza och snart kom också Markus och fyllde på.

Framåt kvällen kom Erik Sundström som Markus delade rum med i Georgia under åren på skolan där. De båda ska spela tävling i morgon och Erik, som är från Sundsvall, bor över natt här. Det var kul att träffa Erik igen, han är alltid intressant att prata med. Eftersom han stannade kvar längre än Markus i USA hade han en del att berätta, bland annat om den Bibelundervisning de haft på hans skola. Det blev man lite mörkrädd att höra om.

Framåt 01 var det dags för sängen.

Gunnar och Anneli innan mötet dra igång.

Mötet i full gång.

Vi tackade Gunnar med en stor elefant och ett presentkort.

Kö till grytorna. Mycket gott!

Här har vi slagit oss ned för att äta den goda grytan.

Gunnar hivar en stövel över jordkällaren.

Håkan undrar hur stöveln hamnade där.

Tobias funderar över hur han ska planera stövelkastningen.

Tobias sparkar och Mats och Peo ser och lär.

Medan ena gruppen kastade stövlar fick den andra, som höll på med ett annat moment, se till att inte få dem i skallen.

Roger (försöker) hålla koll på resultaten.

Det är vackert kring stugan.

Gunnar kastar en lp och Mats tycker det är kul.

Charlotta, som kom tvåa, och Thomas, som vann, när alla tävlingar lagts ihop.

Markus kamrat från USA Erik, som bor i Sundsvall, ska spela tävling i morgon.

 698 total views