Dagsarkiv: 24 juni 2019

Ögonkoll och lite annat


Klockan 08.50 hade jag tid hos en ögonklinik på S:t Eriksgatan för att kolla hur mina ögon mår. 2015 opererade jag båda för starr men eftersom jag har en rad andra problem med dem, inte minst glaskroppsavsöndring på båda, så ville jag kolla hur de mår.

Det blev alltså att ge sig iväg i ottan och när jag väl kom dit blev det till att vänta. Vi var ett fullt väntrum och allt hade blivit försenat redan från start.

Som vanligt när man ska undersöka näthinnor och annat inne i ögat fick jag belladonnadroppar i ögonen först så att pupillerna ställde sig på full öppning. Ni kan se hur jag såg ut på bilden ovan.

Läkaren konstaterade som vanligt att det inget fanns att göra åt glaskropparna (vilket är trist eftersom de är ett problem) och att jag hade en åldersförändring på gula fläcken i mitt högra öga. Inget alarmerande fick jag veta. Näthinnorna satt i alla fall där de skulle.

Samtidigt som jag var hos ögondoktorn var Anneli på Karolinska för sin hälsena och fick åter bekräftat att den måste bytas då då läkningen av den de satte dit tidigare i vår inte har funkat. Nu ska de ta en del av stortåns muskel. Frågan är bara när hon kan få sin operation eftersom sommar och semestrar även påverkar operationerna.

Under kvällen har hon jobbat på för att avboka sin resa till USA, dit hon skulle med mig, och vi hoppas nu att det ska gå att få pengarna tillbaka.

Det har blivit lite smått och gott gjort också under resten av dagen. Jag har tvättat och fortsatt gå igenom böckerna från Gunno. Jag har också haft kontakt med Rod i USA som nu skickat över en donation värd mer än 2.500 kronor till AFU.

Jag har också haft kontakt med en lektor i historia vid University of Houston i USA som nu befinner sig i Helsingfors. Han vill komma åt en del material som vi har på AFU och nu diskuterar vi hur han kan komma över hit för att leta i arkivet på egen hand. Och så ringde Peter från Finland som hjälper UFO-Sverige med en rapport vi fick in under Expot i Uppsala. Skickade också iväg ett mejl med två nya bilder som jag vll ha med i AFU-boken till Moa på Semic.

När Anneli kom hem hade jag fixat en lätt lunch med färskpotatis, matjesill med egenodlad gräslök och gräddfil plus gravlax och hårt bröd. Gott!

Sedan bar det av till jobbet där det blev en lugn kväll och jag fick tid att skriva en lång artikel om det försvunna planet MH370 som ska publiceras i morgon.

Hann titta med ett halvt öga (det som är friskast) på matchen Sverige–Kanada där de svenska damerna gjorde an riktigt bra andra halvlek och passade bollen som aldrig förr. De vann rättvist med 1–0 efter et suverän straffräddning av Hedvig Lindahl. Till skillnad från tidigare matcher visade laget vad det verkligen kan. Så himla kul!

Gick och åt på sushistället på Lilla Essingen.

En bra kväll på jobbet som slutade 01.00 med att jag åkte taxi hem med en chaufför som var ufointresserad (pratar ju alltid med den som kör) och som hade haft en del ovanliga paranormala upplevelser i samband med sin fars död. Bland annat hur ett föremål han tittat på när han satt och sörjde honom plötsligt föll ned från bokhyllan.

Hemma hängde jag tvätt och messade lite med en vän i Storbritannien som sett något märkligt på himlen härom dagen och innan det blev kväll hjälpte jag Johan på UFO-Sveriges rapportcentral med några bilder han bett om.

 634 total views