Dagsarkiv: 17 juni 2019

Bil på service, moln och nya poddar


Poddar är inne och UFO-Sverige är med på det tåget genom Tobias Lindgren som jobbar stenhårt med att producera och publicera det vi kallar UFO-Sveriges radio. I dag kan ni lyssna på del två av intervjun med Anders Liljegren som berättar om AFU och sitt eget intresse av det okända.

För egen del är jag med i en annan podd, nämligen ”Har vi åkt till Mars än? där jag pratar ufo i avsnittet ”Har vi hittat liv i rymden än?”. Lyssna gärna på den. Podden görs av två rymdentusiaster – Susanna Lewenhaupt och Marcus Pettersson – och de gör den med hjärta och kunskap.

Poddar är alltså det senaste heta. Alla ska göra dem och väldigt många lyssnar. Själv älskar jag radio eftersom det är så opretentiöst och enkelt.

Niklas har bott över natt så vi åt lunch tillsammans alla fyra. Niklas sprang ett stafettlånglopp i går och var rätt trött när han kom hem. Men nöjd. Det hade varit varmt och långt men roligt att göra något sådant tillsammans med kamrater.

Under dagen har vi haft bilen på 9.000-milaservice. Markus plockade upp den och betalade räkningen. Nå, han får tillbaka pengarna senare i natt. Känns alltid bra att ha bilen kollad ordentligt.

Har ägnat en stund åt att planera för hur min nya bok ska distribueras, alltså den engelska versionen. Pratade med en chef på Förlagssystem och det verkar vara en bra väg framåt. Då slipper AFU ta hand om all hantering av beställningarna mot en rimlig avgift. Det stora problemet är portokostnaden till USA som hamnar på omkring 120 kronor vilket innebär att vi måste hålla nere priset på själva boken.

På jobbet fick jag gå igenom textningen till det sista avsnittet av DN.se-serien ”Mysteriejakten” som publiceras i morgon. Del sex alltså. Korrade lite smått och plockade sedan, tillsammans med Anna-Lena på sociala medier, fram några bitar av det sex minuter långa avsnittet som ska läggas upp på Facebook och locka in tittare.

Avsnittet handlar om försvinnanden, som Valentich och MH 370.

Nästan samtidigt inträffade ett ”skalv” i Nordkorea som många först misstänkte var ett nytt kärnvapenprov. Men efter att ha talat länge med seismologer i Uppsala kom vi fram till att det var för svagt för att kunna ha en sådan förklaring. Och sist på kvällen, precis innan jag skulle gå hem, kom förklaringen: det var ett kinesiskt företag som hade sprängt sten.

Framåt kvällen hjälpte jag Aftonbladet med en film de hade fått in. Hjälpte och hjälpte förresten. Det slutade med att jag ställde så många frågor som de inte kunde ge svar på att filmen inte lades ut. En av frågorna var i vilken riktning filmen togs, något som är helt avgörande för om den ska kunna identifieras.

Jag och Björn gled iväg till Lilla Asien och åt en bit. Jag kunde inte motstå att äta min favorit – Hoisinanka. Någon gång i framtiden ska jag försöka att variera mig.

Framåt kvällen kom nyheten att Swedbank kickar två höga chefer i Baltikum. Då blev det full fart ett tag.

Rätt mycket i dag men mest kul saker. Och på vägen hem såg jag riktigt stora fält med nattlysande moln för första gången i sommar. Vi saktade in taxin på Tranebergsbron så att jag kunde ta en bild. När jag kom hem tog jag ut Nikonkameran och tog några till. Ni kan se en av bilderna från bron här ovan.

 388 total views