Dagsarkiv: 14 juni 2019

Värmen är tillbaka


I dag kom värmen tillbaka så nu liknar det juni och sommar igen efter några kalla dagar. Sol och halvklart, inte så dumt. Framåt kvällen fick jag mejl från folk som undrade vad de såg i söder – de som hade klar himmel förstås – och det var en lätt fråga.

Passa alltså gärna på och titta på ljusstarka Jupiter i söder nu. Själv glömmer jag aldrig när jag för första gången, i en liten kikare, kunde se de fyra galileiska månarna för första gången. Häftigt! I kväll, när jag åkte hem vid 01, såg jag Jupiter vackert i söder jag också.

Vaknade tidigt för att ringa Motordepån och säga att jag inte lämnar in bilen på 9.000-milaservice i dag eftersom Markus skulle han den för att köra till Salem och spela tävling med laget. Det visade sig bli en bra resa eftersom de vann.

Själv blev jag upplockad av Stefan så att vi kunde åka till Komethallen och spela badminton. En hyfsad match i dag, i alla fall spännande. Stefan vann första och jag vann andra och så avgjordes allt på en nätboll i sista– till Stefans fördel… Siffrorna: 11–15, 15–11 och 14–16. Från och med måndag är det sommartider som gäller men jag och Stefan har fått ett kort till en bakdörr så att vi kan spela våra vanliga tider – alltså 11.

På vägen hem plockade jag upp lunch till mig och Anneli på Skälby Pizzeria som vi åt framför ett avsnitt ”Seinfeld”. Stoppade in en maskin med tvätt och fixade lite med mina frimärken också. Men sedan bar det iväg till jobbet som skulle bjuda på en väldigt lugn kväll.

I slutet av juni håller UFO-Sverige styrelsemöte och sommarfest hos Carl-Anton och Britt-Marie utanför Nyköping. Det kommer att bli något av rekord när det gäller deltagandet, skriver Carl-Anton till mig i dag. 22 vuxna och så några barn. Själv kommer jag att hålla i klubban eftersom Anders B är på en resa han fick när han fyllde jämnt.

Kom till jobbet lite sent på grund av badmintonen men det gjorde alltså inte särskilt mycket med tanke på att hela världen verkade ha tagit helg. Åt en pizza på jobbet, vilket inte tillhör vanligheterna och hann prata lite med några nya vikarier som ska vara här i sommar. En av dem, Erik, hade jobbat med Åsa Larsson på Metro.

Har också hjälpt Elin som lägger (nästan) sista handen vid det sjätte och sista avsnittet i ”Mysteriejakten” med lite korr och goda råd. Det handlar om gåtfulla försvinnanden.

Den lugna kvällen gjorde annars att jag hann fortsätta rena en del i min mejllåda. Bra det.

Hann också prata med Anders L på AFU om den gångna veckan och vilka projekt han jobbar med just nu. Ett av de, är att få till en verksamhetsberättelse för 2018. Har också hunnit hjälpa en man som hittat en konstig sten att få ett besked från en geolog om stenen. Och beskedet blev att det inte rörde sig om någon särskilt ovanlig mineral.

Hemma satte jag mig och betalade räkningar och så skickade jag lite bilder till mannen som hittat en konstig sten. Bilder som visar liknande stenar som jag har undersökt tidigare. I säng 02.30.

 311 total views