Dagsarkiv: 26 juni 2019

Ola Bini, badminton och böcker


I dag toppar jag bloggen med en illustration som min vän Andreas Cromnow gjort till mig. Andreas beskriver tanken bakom bilden så här: ”Den bygger på mänsklighetens sökande och längtan i rymdens oändliga kosmiska brus.” Snyggt.

Andreas är en skicklig illustratör och UFO-Aktuellt och DN har använt sig av hans kunskaper vid ett par tillfällen.

Själv startade jag dagen med lite jobb i tvättstuga och sedan badminton med Stefan som fick plocka upp mig då Anneli skulle på begravning i dag. Det blev en rätt ojämn historia då jag fick stryk i första set med 5–15 men lyckades vinna andra md 15–17 och trots dystert läge i slutet tog hem det med 15–12. Så nu står det 10–10 i matcher.

Lunch hemma framför teven och sedan gick jag igenom en gammal årgång av Familj-Journalen från 1877 i jakt på intressanta artiklar. Hittade en del naturfenomen och annat som jag ville spara.

I dag blev det klart att jag kommer att prata om min nya bok, alltså ”Verklighetens Arkiv X” på Bokmässan i Göteborg klockan 12.50 den 28 september på scenen Astrakan. Och att min samtalspartner blir författaren Johan Theorin. Kanon! Precis som jag ville ha det. Johan är ufointresserad och dessutom en person som kan mitt författarskap.

När jag kom till jobbet väntade en bokad intervju med den svenske programmeraren Ola Bini i Ecuador. Jag har följt Ola Binis fall under en längre tid och intervjuat hans föräldrar vid några tillfällen. Nu fick jag chansen att prata direkt med Ola som släppts ur häktet den 21 juni. Det var ingen munter historia som Ola hade att berätta. Dels har han blivit väldigt illa behandlad rent juridiskt och dels fysiskt då han satt i ett riktigt hemskt häkte i 68 dagar.

Fick mess från Rigmor som jag var och hämtade böcker hos för några dagar sedan. Nu hade hon varit i källaren och hittat fyra banankartonger och fyra kassar till. Så det blir en ny tur till Bandhagen.

Tog med Björn till La Barca i dag där vi fick en stunds avkoppling från jobbet sedan jag skrivit två versioner av Ola Bini-intervjun, en till papperet och en längre till nätet. Under kvällen gjorde jag om pappersintervjun till en senare upplaga.

På slutet av dagen hann jag jobba en stund med att förbereda styrelsemötet på lördag, svara på epost och mess. Har också diskuterat att vara med i en amerikansk podd lite längre fram i juli.

Fick KG Johanssons nya bok ”Ett slags frihet” från Bibliotekstjänst i dag så det var bara att sätta igång och läsa den. Del två i en serie som jag läst första delen av för rätt länge sedan nu känns det som.

Hem vid 01 i vanlig ordning och hemma 35 minuter senare med en långsam taxikille. Hängde tvätt och pratade med Anneli som vaknade till.

Jag har inte nämnt det på länge men min insamling till AFU fortsätter givetvis och i dag fick jag in 200 kronor.

 491 total views