Dagsarkiv: 16 juni 2019

Konferensplanering


Det är visserligen över en månad till dess att jag ska hålla mitt föredrag på MUFONS 50-årssymposium i Kalifornien. Men det är lika bra att vara ute i tid så i dag har jag mejlat en del med ordföranden Jan Harzan som jag och Anneli hade nöjet att träffa, tillsammans med hans fru Annette, i Brasilien för några år sedan.

Jag vill ha klart för mig om de fixar att koppla in min Mac och om någon kan ta hand om beställningar av min kommande bok om AFU ”Files of the unexplained” under konferensen.

Själv ska jag prata mellan klockan 10.35 och 11.50 den 27 juli. Ni kan se schemat här. Temat blir AFU och lite bra svenska fall såsom spökraketerna. Har tänkt att skriva klart det hela i början på juli.

Innan jag åt lunch med Anneli och Markus mejlade jag iväg lite bilder och text till Bob Rickard i London som han kan ha nytta av när han skriver sin artikel om AFU för Fortean Times.

Lite hemarbete blev det också då jag skruvade fast den nya toasitsen jag köpte i går. Föga glamouröst men bra att få det gjort. Anneli fixade midsommarlaxen (ovan) som vi kommer att dela med pojkarna som ska ta över huset för fest med kompisar när vi lämnar för Örebro.

Ringde upp UFO-Sveriges nye kassör, Tony Ekberg, och kollade läget. Tony har varit snäll att ställa upp nu när Gunnar Karlsson valde att lämna sitt uppdrag (som han skött med den äran i en rad år). Att vara kassör är kanske en förenings viktigaste och mest svårbesatta styrelseuppdrag, det vet jag av många års erfarenhet. Därför är det roligt att vi nu har fått en person som Tony som inte bara kan jobbet utan dessutom är djupt engagerad i UFO-Sverige.

Jag var själv kassör i Norrbottens journalistförening under några år. En uppgift som egentligen inte lockade mig. Nu är jag ändå glad att jag haft den och skaffat mig en erfarenhet som gör att jag förstår vad som krävs för att klara en sådan uppgift på ett bra sätt. All respekt åt alla föreningskassörer!

På jobbet fick jag bevaka ett av de största strömavbrotten som inträffat då 48 miljoner personer blev utan ström i timmar i bland annat Argentina och Uruguay. Orsaken verkar ha varit ett oväder som slut ut några viktiga kraftledningar vilket fick en dominoeffekt då andra ledningar stängdes av då strömmen gick ned.

Fick också nöjet att skriva om att USA kommer att ha en kvinna med när nästa månlandning genomförs. Kanske blir det svenskamerikanskan Jessica Meir. Vore kul eftersom jag har träffat henne och har hennes autograf!

Mat blev det på La Barca med Mathias och efter en stund kom Ylva och överlämnade en påse med kvarglömda saker från gårdagens fest. Sådant som Anneli och Markus haft med. Hon satt med och pratade med oss, och med Anneli som ringde just då, en stund innan vi var tvungna att gå tillbaka och jobba.

Hem efter 01 och väl där lite nattjobb. Men i säng framåt 02 trots allt.

 383 total views