Dagsarkiv: 20 juni 2019

Dubbel bokhämtning och besök


Först till Täby och sedan till Bandhagen. Tillsammans närmare 40 kassar böcker till AFU. Och däremellan besök av Lennart Lund som hade med sig en kasse Utan Gräns och lite annat som också ska dit.

Inledde dagen klockan 10 med att ringa på hos Gunno Gunnvall som är en gammal god vän och som nu ska flytta från sin lägenhet i Täby till ett äldreboende i Enköping. Gunno var tidigare chef för radarund-sidan på Must och hjälpte UFO-Sverige vid en rad tillfällen. Han har upplevt mycket under sin tid på jakt efter inkräktare i svenskt luftrum och han har sett det kalla krigets ansikte via radarbilderna.

Nu måste han göra sig av med nästan alla sina böcker och tillsammans satt vi i tre timmar och plockade ur hans bokhyllor för att se vad han ville spara och vad vi kunde få. Mycket blev det och när jag körde därifrån var nästan hela bilen full. Ändå hade vi inte hunnit med allt utan jag måste tillbaka igen inom ett par veckor. Många fina böcker som AFU kan se fram emot och en pärm med lite ufopapper som också ska dit.

Väl hemma satt Lennart Lund och pratade med Anneli på verandan. Lennart är en sann AFU-vän och hade som sagt med sig en kasse med saker till oss. När han ändå var där fick han ge mig ett handtag och tömma bilen på Gunnos böcker som nu står i garaget i väntan på att gås igenom.

Men jag hann inte prata särskilt länge med Lennart eftersom jag hade en tid att passa i Bandhagen. Där skulle en lägenhet tömmas och jag hade fått möjlighet att hämta böckerna. När jag kom dit, efter att ha lyckats klämma mig in på en plats på gatan, fanns Rigmor på plats och tillsammans fyllde vi tjugo kassar med böcker som nu kan säljas till förmån för AFU.

Rigmor var glad att allt skulle komma till nytta och det är ju även jag. Böcker ska man vara rädd om! Och det fanns många fina böcker där som kommer att bli lätta att sälja.

När jag till slut kom hem var det bara att ta hjälp av Niklas den här gången och nu är garaget hyfsat fullt med bokkassar. Så här långt på dagen hade jag inte hunnit äta en enda matbit. Och det skulle dröja eftersom jag och Niklas fick ta bilen till Coop och storhandla. Niklas handlade också eftersom han och Markus ska ha hem sex kamrater för midsommarfirande här i morgon.

Och där lyckades jag få i mig två hård brödbitar med en röra på, en liten mugg alkoholfritt öl och en potatishistoria i en liten mugg. Första maten i dag! Men allt var inte bra och lätt eftersom vår handskanner inte funkade bra. Den gjorde lite vad den ville och i slutet av handlingen, då den startat om, försökt stryka varor vi själva ville ha kvar och vägrat skanna mer än hälften av varorna vid första försöket, ja då hade vi noll koll.

Hemma till slut stuvade vi in allt och plötsligt var båda kylskåpen överfulla. Lite plockade vi ut då vi åt färskpotatis med gravad lax och öl på veranda. 29 grader som mest i dag! Lite svalare när vi satte oss till bords. Sedan kom Markus som varit i Sala och spelat golf och Niklas grep sig an att spola rent verandan från pollen.

Vi tittade på damerna som fick stryk av USA med 0-2 och kunde bara konstatera att Sverige inte är i närheten av USA när det gäller någon del av spelet. Rätt bedrövligt faktiskt.

Har pratat en stund med Håkan E, Tage Bång och Anders på AFU också. Och så blev det lite hängning av tvätt och fixning så att det ska finnas plats för gänget som kommer i morgon att sova över här. Det blir nog en bra midsommar för oss alla. Sol ser det faktiskt ut att bli. I säng vid 01.

Gunno går igenom några böcker.

Lennart på plats på verandan med Annelis kryckor bakom sig och högen med AFU-gåvor framför sig.

 457 total views