Dagsarkiv: 23 juni 2019

Fika och uforapporter hos Borgny och Irina


Frukost på verandan hemma hos Claes och Åsa var en alldeles lagom avslutning på en riktigt bra midsommar. Dagarna i Örebro har varit roliga, avkopplande och kul på alla vis. Vi kunde inte ha önskat oss en bättre helg. Men i dag tog den slut och sedan vi (alla utom jag) druckit kaffe så packade vi bilen och körde hemåt.

Innan vi lämnade Örebro ringde jag den ”gamle” ufologen Borgny Tingstedt som är ett par år äldre än vad jag är och vars intresse för ufo, astronomi, science fiction och mycket annat har gått parallellt med mina. Jag var i kontakt med Borgny för några veckor sedan för att få låna hans pärm med uforapporter från 70-talet igen eftersom jag vid förra lånet bara kopierade dem. Men nu ville jag att AFU skulle få skanna.

Och Borgny visade sig vara hemma så jag och Anneli stannade till i Bålsta på vägen och belönades rikligt då hans fru Irina plockat fram jordgubbar, körsbär, rulltårta, wienerbröd och en del annat smaskigt som toppades med en tallrik varm rysk soppa. Ni kan se dem båda på bilden här ovan.

Vi fick en rad spännande tips på saker att se om vi skulle resa till St Petersburg av Irina och det var inte utan att det sög i restarmen när vi hörde det. Nu gäller det att få Anneli på fötter igen så att vi kan åka någonstans tillsammans också.

Jag passade på att berätta om vad som hänt på AFU sedan sist för både Borgny och Irina och sedan gick jag och Borgny ner i källaren där han har sitt bibliotek och tittade. Jag plockade med mig lite korrespondens och en del URD-material, ett projekt där Borgny var engagerad bland annat då det gällde att översätta informationsskriften till engelska. Han var också vänlig nog att donera allt detta plus rapporterna till AFU utan krav på att lämnas tillbaka. Ett stort tack!

Borgny själv visade sig vara författare till tre böcker – en trilogi med en fjärde på gång – med klimattema. Och när vi var på väg att åka skänkte han de tre böckerna till mig. ”Heatstroke”, ”Autumn” och ”Hoarfrost” heter de och går att köpa via Amazon.

Hemma igen efter detta trevliga stopp Var det roligt att träffa Markus och Niklas igen. Jag och Anneli fixade stuvade makaroner med stekt falukorv till oss innan jag körde Niklas till pendeln så att han kunde ta sig hem. Hans semester håller på att ta slut nu och onsdag är det dags att börja jobba igen. ”Känns roligt”, konstaterade han.

Jag och Anneli tittade lite på fotbolls-VM medan jag gjorde i ordning på Borgnys papper och sedan övergick till att gå igenom alla de böcker jag hämtade före midsommar och som nu står i garaget. Han med lite drygt hälften som nu är uppdelade i en hög för AFU och flera andra som ska säljas på olika sätt. Jag satt i soffan i rätt många timmar och jobbade på med detta och hann se värdnationen Frankrike slå ut Brasilien i VM.

Hittade en bok som nämnde spökflygarna från 1951 som jag saknade i min ständigt växande bibliografi över svenska böcker som tar upp ufo eller flygande tefat på ett faktamässigt sätt. 610 poster i den bibliografin nu.

Och mejlet till Facebook hjälpte. Min kamrat hörde av sig och nu hade han fått tillbaka sitt konto igen. Roligt att kunna hjälpa till.

I säng 00.30 ungefär efter att ha bokat tid för besiktning av bilen. Första gången vi behöver besikta den sedan vi köpte Toyotan för två år sedan.

Borgny i sitt bibliotek.

Borgny har skrivit en trilogi med klimatspänning. Kan beställas via Amazon.

 832 total views,  1 views today