Dagsarkiv: 13 juni 2019

Grattis till Håkan och DN.se-möte


I förmiddags fick jag besök av Peo Wärring som ingår i UFO-Sveriges styrelse. Peo har precis mist sin bror som bodde i Bromma och var på väg att hälsa på broderns änka. Det måste vara hemskt att mista en bror eller syster och jag lider verkligen med honom.

Trots allt fick vi en bra pratstund om det ämne som vi båda brinner för, ufofrågan. Peo är ju specialintresserad av det som händer i USA och där är det särskilt mycket på gång just nu. Vi tog en macka och en kopp te innan han var snäll och körde in mig till DN där vi på DN.se hade en liten konferens mellan 14 och 17.30 där vi fick chansen att prata om det senaste som är på gång, bland annat hur den nya redaktionen i Göteborg kommer att påverka sajten och vårt arbete men också en hel del annat.

Efteråt blev det lite enkel mat. Kanske väl mycket grönsaker för att vara i min smak men jag hade som tur var hunnit slinka in på Lilla Asien vid 13-bläcket för att äta deras lunchbuffé.

I dag fyller Håkan E år och det firade han med att göra klart UFO-Aktuellt och få iväg den till tryckeriet. Bättre sätt att fira sin födelsedag kan jag inte tänka mig! Håkan håller ju på att flytta efter att ha sålt huset och det är bara att hoppas att hans nya lägenhet blir bra. Men det tror jag nog.

Håkan är en sann vän som jag har jobbat med inom UFO-Sverige i väldigt många år. Vi har också gjort många AFU-resor till England tillsammans och mycket annat inom föreningen. Himla kul att han fortfarande orkar hänga i, det vore bra mycket tråkigare utan honom.

Har haft kontakt med en del andra personer som inte är av Håkans kaliber också. Bland annat två som tror på det mesta. Till slut utmanade jag en av dem som påstod att han minsann visste att Ryssland skulle invadera Sverige ”under blodmånen den 16-17 juli” och skrev att jag slog vad om 1.000 kronor att så inte skulle ske. Vad blev svaret? Jo: ”ja men jag vet inte när, bara att det blir i år enligt the economist”.

Inte nog med att det inte är någon blodmåne de datum han påstod plötsligt visste han inte längre det han svarat tvärsäkert minuten tidigare. Samme man tror tusen andra saker givetvis och det kan han göra eftersom han struntar i kvaliteten på sina källor. Att hänvisa till The Economist kan ju verka seriöst men tro inte att mannen hade läst en rad i denna kvalitetstidskrift. Nej, han hade råkat hitta en omslag till den på nätet och från det dragit slutsatsen att Ryssland skulle invadera oss. Ni kan ju kolla in omslaget själva här nedan och se om ni begriper hur han fick ihop det. Lycka till.

Till slut började han istället påstå att Kina skulle inta Taiwan. Så här skrev han: ”i år, efter att usa bombar Iran, och Kina går in i Taiwan, det har de sagt. Det är en ny världsordning alla ledare är frimurare och de samarbetar bakom scenen.”

Så då slog jag vad om att Kina inte kommer att gå in i Taiwan innan året är slut och det antog han. Vi ska höras igen den 1 januari. Jag kommer att skänka pengarna till AFU och kanske kan detta var ett nytt sätt att få in pengar till arkivet.

Vad den andre liraren, som hade minst lika knepiga åsikter om framtiden, och jag diskuterade orkar jag inte ens försöka berätta om.

Hemma igen hade Anneli precis kommit tillbaka från Danderyds sjukhus. Sövd igen och foten kollad. Nu med det positiva beskedet att infektionen var borta! Härligt! Jag värmde lite mat till henne och så tittade vi lite på fotbolls-VM. Australien vann över Brasilien med 3-2 vilket var duktigt gjort. Jag pysslade lite med mina frimärken under tiden.

Hängde tvätt och sedan i säng.

Peo på besök.

Mias grupp funderar under övningen där det gällde att spåna uppslag.

The Economist (se ovan).

 399 total views