Dagsarkiv: 2 juni 2022

Intervjuad av Mariestads-Tidningen

Låg i brevlådan.

Vaknade lite för tidigt vilket kändes senare i kväll men det innebar att jag fick en del gjort vilket var bra. Framåt 10.30 kom så Stefan och hämtade mig eftersom Anneli hade bilen och i regnet körde vi till Komethallen där jag fick stryk i badminton med 15–12, 9–15 och 12–15. En del riktigt bra bollar blev det trots allt.

På vägen till jobbet blev jag intervjuad av Klara på Mariestads-Tidningen och vi pratade om den kommande utställningen på Vadsbo museum. Det visade sig att Klara var dotter till en kille som jag brukade leka med hemma på Viktoriagatan där jag växte upp i Mariestad på 60-talet! Lite kul!

Innan jag lämnade Skälby pratade jag också med Anders på AFU om en del gemensamma frågor och vi kunde konstatera att det ännu återstår en hel del upplysningsarbete för att få politiker och andra makthavare att inse att det vi ägnar oss åt faktiskt är kultur.

Under dagen gjorde jag upp med Rysslandsexperten Gudrun Persson på Foi om en intervju inför morgondagens dystra 100-jubileum då det är 100 dagar sedan Ryssland invaderade Ukraina och startade sitt anfallskrig. Och klockan 16 fick jag möjlighet till ett 40 minuter långt samtal som jag skrev ut under kvällen och som kommer att publiceras på fredag.

Sedan fick jag och flera andra ägna en god stund åt att byta lösenord i våra datorer eftersom Bonniers centralt gått ut med det. Givetvis av säkerhetsskäl. Det gick faktiskt lätt och smidigt, om man enbart ser till bytet in i datorn, men väl inne kände många program inte igen det nya lösenordet och det tog sin rundliga tid att lösa.

Men det blev också en del överraskningar under dagen. För mitt under arbetet med att skriva ut intervjun med Gudrun Persson hörde jag genom lurarna att mina kollegor pratade om att Magdalena Andersson skulle hålla presskonferens. Då trodde vi alla att den skulle handla om klimatkonferensen som just nu pågår i Stockholm.

Som tur var hann jag precis få på vår interna filmspelare där riksdagen sände presskonferensen och då visade det sig att en mycket arg statsminister gick till hårt angrepp mot oppositionen med Ulf Kristersson i spetsen för att de hotade att kasta Sverige in i en regeringskris genom sitt misstroendevotum mot justitieminister Morgan Johansson.

Det blev till att skriva och publicera för brinnande livet men trots en sen start var vi bra med och fick snabbt ut en version.

Calzonen som blev min middag.

Matpausen blev sen på grund av det som hände men då satsade jag på en Calzone från Ibolina. Inte så dum och ni kan se den på bild här ovan.

Det blev flera avbrott i artikelskrivandet då jag fick andra uppgifter också, men så är det för en lajvreporter, det är sällan man har lyxen att skriva i lugn och ro.

Klockan 01 var jag i alla fall klar och då blev det taxi hem. Väl hemma läste jag en intressant artikel om Emmanuel Swedenborg i tidningen Sans och gick igenom posten som visade sig innehålla två dvd-filmer som jag beställt tidigare i år och som nu ansågs kunna erbjudas då filmernas tid på biograferna var över. Ni ser dem högst upp (Spider-Man – No way home och ”The Batman”) och jag ser fram emot att se båda två.

I säng 02.30.

Loading