Dagsarkiv: 05 juni 2022

Kvarts miljon prenumeranter

För några dagar sedan passerade DN 250 000 digitala prenumeranter vilket är en milstolpe och ökningen har gått snabbt det senaste året. Att så många läser oss märks på allt man skriver numera, inte minst när jag skriver om ufo som nu når en mycket stor läsekrets.

Trots det får jag mejl från ufointresserade som påstår att DN förtiger ufofrågan och det som händer i USA. Dagen efter den senaste kongressutfrågningen i USA skrev en tidigare känd ufoprofil ett ilsket mejl till DN där han anklagade oss för att mörka det som händer:

”När USA:s militär igår erkände att UFO:s (numera UAP) existerar som fysiska föremål som enkelt utmanövrerat jordiskt militärt flyg de senaste 70 åren, med allt vad det innebär, DÅ TYSTNAR DN!! Implikationerna är enorma. Kanske är det därför ni tystnar Nyheter får inte spridas? Men stora medier runt om i världen har redan spritt den. Så motståndet i Sverige ser lite märkligt ut.”

Det var bara det att vi (jag) hade skrivit en lång artikel om utfrågningen samma dag som den ägde rum – medan alla andra medier vaknade först 24 timmar senare.

Men det är ofta jobbigt att kolla fakta (googla, kallas det för i dag) och lättare att spy galla och sprida felaktig information. Och när jag frågade den tidigare ufoprofilen varför han gjort detta och inte kollat läget fick jag bara undvikande svar.

Det finns givetvis alltid de som inte har koll på läget men i rakt med att DN:s läsare ökar så får i alla fall fler chansen att ta del av informationen.

Och i morgon är det dags för mig att inviga sommarens stora ufoutställning på Vadsbo museum hemma i Mariestad!

Fönsterputs.

Anneli har gett sig på att putsa alla fönster, något hon påbörjade i går, och i dag blev hon klar. Fint blev det också! Och så har hon jobbat i trädgården med att rensa ogräs och pyssla om växterna.

Växterna får sitt.

Fick en vänförfrågan från en Mark Farnell som var vän med ett antal av mina ufovänner så jag tackade ja. Men han visade sig vara en bluffare som försökte lura mig på pengar så nu åkte han ut också.

På jobbet fick jag till uppgift att få tag på den partilösa riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh som blir tungan på vågen när misstroendeomröstningen mot justitieminister Morgan Johansson (S) avgörs på tisdag.

Det tog sin lilla tid eftersom hon är jagad av alla men just i dag inte hade talat med någon utan enbart svarat kort i sms till bland andra Expressen. Men efter några mess oss emellan ringde Kakabaveh upp och jag kunde göra en 17 minuter lång intervju som sedan blev citerad av såväl Aftonbladet som Expressen.

Jag fick också skriva den första versionen av fotbollsmatchen Sverige–Norge i väntan på att vår utsände på Friends skulle lämna sin text. Tyvärr förlust med 1–2.

Allt detta gjorde att jag fick äta min kebabrulle framför datorn då Kakabaveh ringde mig precis när jag hämtat den från Ibolina.

En rätt intensiv kväll men rolig. Hem vid 01.00.

I morgon åker jag och Anneli till Mariestad.

Loading