Dagsarkiv: 15 juni 2022

Möte på Tranan och optikerbesök

Jag och Alex utanför Tranan.

Vaknade i bra tid så jag hann jobba lite med UFO-Aktuellt innan jag var tvungen att ta bussen till min optiker i Jakobsberg för den årliga kontrollen av mina ögon och glasögon. Jag har ju ett avtal med Synsam som gör att jag mot en månatlig avgift får kontroll och bågar och nya linser när så behövs.

Och det var skönt att konstatera att ögonen inte förändrats särskilt mycket och att bara det ena glaset behövde bytas för att skärpa till högerögat lite extra. Jag bestämde mig också för att strunta i att fortsätta med DN:s gratistjänst när det gäller terminalglasögonen eftersom den är skriven med en annan optiker inne i stan. Nu har jag både mina privata glasögon och DN-glasögonen under samma avtal som jag står för själv.

Sedan gick jag ut i det fina vädret som är verkligt sommarlikt i dag för att ta pendeln in till Odenplan och restaurang Tranan där jag hade bestämt lunch med Alex från Enigma Labs i USA och Alex kom direkt från USA för att delta i en konferens i Sverige.

Medan vi åt en god lunch diskuterade vi ufo, rymden och spetsteknik, ett område som inbegriper ai och där Enigma Labs satsar stort. Vår gemensamma förhoppning är att Enigma Labs och AFU ska kunna samarbeta kring detta framöver, vi med den information vi har i vårt arkiv och de med den kunskap och de resurser de har när det gäller informationsteknologi.

Vårt två timmar långa möte gav mersmak och vi hittade verkligen många saker som förenade oss. Dessutom visade sig Alex vara en intressant och spännande, och mycket trevlig, person som jag gärna pratar bort en stund med vid något mer tillfälle. Ni kan se oss på bilden här ovan där den fotoskygge Alex vänder andra sidan till.

Under dagen har jag också lärt mig lite mer om det nya SL-kortet och hur det fungerar, tog chansen när det var tomt i kön till informationsdisken på Odenplans pendeltågsstation. Så nu åker jag på det gröna kortet och har fimpat det blå för gott.

Hemma satte jag mig vid datorn och jobbade på med min intervju med Whitley Strieber som ska in i det kommande numret av UFO-Aktuellt. Och faktiskt, efter rätt många timmars bandlyssnande, filande och korrigerande så hade jag fått ihop en bärande text till tidningen.

Jag har också börjat kontakta de personer i Storbritannien som jag vill träffas i augusti och fått tillbaka flera positiva svar. Men mycket arbete återstår för att få ihop den resan som blir en logistisk utmaning på många sätt då vi ska träffa många på få dagar.

När Anneli kom hem framåt kvällen tog vi en paus och tittade på ”Shetland” och sedan jobbade jag vidare med en annan artikel som ska in i UFO-Aktuellt, nämligen en om de senaste nyheterna när det gäller det amerikanska försvarets intresse för ufofrågan.

00.30 fick det vara bra, då hade jag fyllt min dag rätt bra.

Loading