Dagsarkiv: 10 juni 2022

Till Örebro för att fira Clara och ny sten

Nybakad studentska.

I dag bar det av till Örebro för studentfirande då Clara går ut skolan. Och det var härligt och livligt när klasserna sprang ut från Karolinska för att kramas om av föräldrar och vänner.

Men det var en utmaning att ta sig dit då E18 stängdes av på grund av olycka och köerna blev kilometerlånga. Som tur var kom Anneli på att vi kunde ta en mindre väg innan vi hade passerat avfarten och på så vis kom vi framtill Örebro i tid.

Men först på morgonen fick jag ännu en bild på en misstänkt meteorit från en person som besökte UFO-Sveriges expo i Norrköping. Det var en äldre dam som kom fram till mig och berättade hur det fanns en spricka/hål i berget på en ö utanför Norrköping och hur man sedan länge hittat en stor sten i dessa närhet som sattes i samband med hålet.

Ingen meteorit den här heller.

Ni kan se en bild av stenen här ovan. Men misstanken om att det skulle ha varit ett nedfall från skyn grusades av Dan Holtstam när jag mejlade bilder till honom. Han konstaterar att den är hundra procent från jorden och att hålet i hällen är ett stycke av berggrunden som spruckit upp och slitits bort. Kan vara istidsfenomen.

Hålet i hällen kan ni se längre ner i bloggen.

Nu är det inte omöjligt att hitta en meteorit i Sverige. Meteoriter faller från himlen med viss regelbundenhet och när de gör det är det oftast i form av ljusstarka bolider de rusar ned mot marken. Senast lördagen den 4 juni syntes en sådan över Sverige och den följdes av ännu en klockan 02 på natten mot den 6 juni i Norge. Den senare kan ni läsa om på Norsk Meteornettverks sajt.

Dessutom hittades faktiskt en meteorit i Norge i mars i år, fast den hade legat i jorden i kanske 15 år. Så visst finns chansen! Skulle ni hitta en misstänkt sten går det alltid bra att kontakta Naturhistoriska riksmuseet.

Det blev en riktigt bra fest för Clara och vi var nog ett tjugotal vänner som träffades för att fira Clara. Claes och Åsa hade fixat ett partytält i trädgården och en kul tipspromenad där vi fick lära känna Clara lite bättre. Efter plockmat (som var smarrig) gav sig festföremålet iväg för att fortsätta fira med sina klasskamrater medan vi andra pratade på och hade det trevligt i trädgården.

Under kvällen fick jag ett positivt mejl från London från en person som jag och övriga på AFU gärna ville få kontakt med. Jag skrev ett brev till honom för över en månad sedan och skickade då också med min bok om AFU som han tackade för och kallade för mycket intressant. I vilket fall ville han gärna träffa mig när jag är i London i augusti.

Jag fick också ett annat postivt mejl från en person inom det amerikanska försvaret som jag vill intervjua.

Framåt 23-tiden var vi och de övriga, som inte redan avvikit, nöjda och tackade för oss och det blev taxi tillbaka till hotellet med samma Malmöpar som vi delat taxi med till festen.

I säng före midnatt med andra ord i vårt minimala rum som inte rymmer stort mer än vår dubbelsäng.

Ingen nedslagskrater.

Loading