Dagsarkiv: 30 juni 2022

Högbondens fyr – andra dagen

På väg runt den norra delen av ön.

Vaknar 06 men somnar om och så vaknar jag 07 igen men tandborstning och dusch får vänta tills efter frukosten som vi vandrar ut till efter 08. Vädret är lika fint som i går och frukosten är uppdukad på ett långbord med tak över sig ute i naturen.

Varmt bröd och bra ägg plus en hel del lokalproducerat i övrigt också bjuds vi på.

Frukostserveringen.

Skönt att sitta ute och äta en stund men sedan blir det slappande på sängen innan jag pratar en stund med Håkan E som ringer och berättar att han bokat biljett till Lidköping nästa fredag så att jag och Anneli kan plocka upp honom därifrån för vidare färd till Anders Persson i Hällevadsholm. En tur som ingår i vår andra semesterresa.

Under dagen pratar jag också med Anders på AFU om Uppsalauppsatsen där jag fått ett märkligt mejl från handledaren och där vi nu kommer att gå vidare för att det ska bli någon rätsida på den mycket märkliga uppsatsen. Men det får vi ta tag i lite längre fram.

Ringer också och pratar med Roland Östlund i Gävle som råkat ut för en stroke men som tur är låter han som vanligt och har minnet i gott behåll.

Utsikt mot land.

Efter lunch, som också serveras utomhus och består av en sallad till Anneli och en paj till mig, beger vi oss ut på en kortare vandring längs en stig som vi inte har gått förut. Nu finns det bara så många stigar här på ön så det krävs inte mycket för att hinna med dem alla.

Den här tar oss först fram till en utsiktspunkt in mot fastlandet där vi stannar en stund. 60 meter upp så har vi en bra överblick mot omkringliggande öar och in mot Bärsta.

Vid sprickan.

När vi fortsätter kommer vi till en spricka som ser ut att vara på väg att dela ön i två och där stannar vi och tar några bilder och fortsätter sedan till ännu en utsiktspunkt och sedan vidare mot okänt slut som visar sig vara toppen på linbanan. Linbanan är inte till för människor utan för att transportera mat och annat som ska upp till restaurangen och boendet.

Hängmattan fungerade fint.

Eftermiddagen ägnar vi åt att slappa. Anneli intar hängmattan med Lizas senaste bok och jag sätter mig intill och läser i Maria Langs ”En främmande man” som blir den andra Maria Lang-bok jag läst – och som jag hann läsa ut innan dagen var över. Den och ett gäng andra böcker låg i fönstersmygen på rummet och i går klämde jag Jules Vernes ”Doktor Ox” som även innehöll novellerna ”Mäster Zacharius” och ”Ett drama i luften”.

Jag passade också på att sortera bilder från telefonen som jag skickade till datorn.

Klockan 18 blev det middag och i dag bjöds vi på rödbetsbiffar med quinoa på en salladsbädd och till det drack vi den lokala folkölen även i dag. Vi satt i skuggan mellan en buske med vita rosor (där en humla av storlek XL for omkring) och en syren.

Efteråt gick vi och satte oss vid den gamla, nedlagda linbanan och tittade på utsikten och myrorna innan vi återvände till rummet. Det blev tidigt i säng även i kväll och jag läste Claes-Göran Wetterholms tjocka utställningskatalog om ”Titanic”.

I morgon lämnar vi ön.

Loading