Dagsarkiv: 6 juni 2022

Invigning och föredrag i Mariestad

Alla 45 platserna fylldes.

Nationaldagen ska vara solig och fin och festlig och det var den verkligen i Mariestad i dag. Jag och Anneli styrde kosan dit med start 09.30 och det betydde i sig en kort natt för mig då jag vaknat alldeles för tidigt. För att känna mig pigg före ankomsten till Mariestad stannade vi i exakt fem minuter i Lyrestad för att jag skulle få sova. Och det hjälpte. Aldrig fel med en ”cat nap”.

När vi kom fram parkerade vi i Alhagen och gick sedan till Residenset vars framsida myllrade av folk. På museet träffade vi Therese och Tilda som tog oss upp en våning till utställningen som var fantastiskt fint gjord. Damerna hade verkligen gjort en otroligt snygg presentation av UFO-Sveriges utställning och det var ett sant nöje att vandra omkring där.

En del av utställningen.

De timmar jag ägnade åt utställningen och området utanför var en enda lång rad av möten med gamla klasskamrater, lärare, tidigare arbetskamrater, vänner och folk som jag till och med var släkt med. Jag stod en lång stund och pratade med tre medlemmar i Mariestads Astronomiska Klubb innan det var dags för mig att från den stora scenen inviga utställningen inför ett stort antal människor i solskenet.

Här håller jag ett kort tal.

Jag höll ett kort tal (tre minuter) innan jag gick tillbaka till utställningen som var fylld med folk. Då hade jag också hunnit bli fotograferad av Mariestads-Tidningen vars reporter skulle återkomma senare i veckan för en längre intervju.

Klockan 15.15 var det dags att hålla föredrag en trappa upp i Residenset och alla platser som fanns (45) fylldes. Jag pratade i en timma och tackade sedan publiken men inbjöd dem också till ett extranummer där jag visade upp de föremål vi hade ställt ut i Norrköping. Och meteoriten skickade jag runt så att alla skulle få hålla i ett föremål från rymden. Några få lämnade efter den första timman vilket visar vilket intresse det finns för ämnet.

Efteråt kom många fram och ville prata och jag fick mycket positiva omdömen för min kritiska men inte avvisande hållning till uforapporterna. Jag hann också prata med Tage Bång och Hans Fryestam från Skaraborgs UFO-förening liksom en annan av dess medlemmar.

Stefan grillar på.

Efter att ha fått fyra kassar böcker av Tage Bång som donerar dem till AFU, alltså till försäljning så att vi får in pengar, åkte Anneli till Raili och jag till Stefan och Christina för att grilla. Anneli anslöt en timma senare.

Hunden Gustav höll oss på tå när han likt ett yrväder for runt på gräsmattan och kastade lystna blickar på det vi stoppade i oss.

Men redan före 22 vandrade vi till hotell Aqua efter en lång dag där vi båda var trötta. Lite sömn i natt och ett fullt schema i dag gjorde det extra skönt att lägga huvudet på kudden vid 23-tiden.

Mariestad.

Loading