Dagsarkiv: 1 juni 2022

Artikelskrivande och Smålandsposten

Hasse Jansson och Anders Sännås tackas av med chefredaktör Peter Wolodarski i mitten.

Efter några dagars ordinarie skiftledighet är det dags att gå tillbaka till jobbet på DN i dag. Men eftersom jag vaknade tidigt så har jag hunnit jobba med en del som ska göras till nästa nummer av UFO-Aktuellt. Där ligger jag tyvärr en del efter.

Sedan blev det extra komplicerat då Anders på AFU fick beskedet från biblioteket i Norrköping att de hade sagt upp Mediearkivet där vi hämtar information för Presspegeln i UFO-Aktuellt. Besparingsskäl fick Anders veta.

En snabb lösning blir nu att Thomas Michanek går till biblioteket i Linköping och tankar ned artiklarna därifrån. För i Linköping har man inte sagt upp detta digitala arkiv. Snällt av Thomas att ställa upp och hjälpa till med detta.

I dag publicerade Smålandsposten ett uppslag om Ante Jonssons upplevelser och en intervju med mig om detta. Något som vår fältundersökare Håkan Fenander tipsade om. Artikeln var bra och rikt illustrerad med bilder som jag ställt till tidningens förfogande.

Nu grönskar det i landet.

Utanför fönstret har det ösregnat och åskat i fem minuter så nu är vårt land extra grönt som ni kan se på bilden ovan. Gräslöken skjuter i höjden liksom potatisblasten och en del kryddor. Rabarber lär vi inte heller lida brist på och jordgubbsblommorna bådar gott.

Förmiddagen har varit ganska lugn annars med skrivande och några telefonsamtal. En kvinna ringde och ville boka besök på AFU tillsammans med en vän och henne skickade jag vidare till Anders så får han se om han kan lösa detta. Intresset för AFU är (berättigat) stort och alla som har varit där blir imponerade. Fick också en förfrågan om bildmaterial från en tevekanal som vill uppmärksamma UFO-Sverige.

Sportchefen Martin Fransson tackar de båda kollegorna.

När jag kom till jobbet var det avtackning av två verkliga trotjänare på DN Sporten, Hasse Jansson och Anders Sännås, se ovan. Två personer som har betytt väldigt mycket för DN:s sportbevakning och sportjournalistik.

Kvällen rullade på med bevakning av Ukrainakriget men också mycket annat, det blev sex artiklar och en hel del inlägg i lajven innan jag tog taxin hem. Kom i säng alldeles för sent eftersom det var en del att göra hemma också.

Loading