Dagsarkiv: 14 juni 2022

Guldbagge på vift och nattlysande moln

Säsongens första.

En gräsgrön guldbagge hade lite problem att hålla sig på rät köl hemma hos oss när den tog en tur på vår veranda men med lite hjälp hittade den ned i jorden som ni kan se. Vacker att titta på! Filmen hittar ni här nedan.

Annars har det åskat på förmiddagen och jag har ägnat en timma åt att vara med på ett stabsmöte på DN. Som vanligt en genomgång av det ekonomiska läget men också en intressant presentation av läget i världen när det gäller digitala medier som Martin Jönsson höll i.

Till slut hittade den ned.

Min reselektyr är numera Hans-Gunnar Axbergers utmärkta ”Statsministermordet” som är en kritisk belysning av polisens arbete med mordet på statsminister Olof Palme. Mycket upplysande och spännande för den som är det minsta intresserad av detta sår i den svenska folksjälen.

När jag kom till jobbet hade min tidigare kollega på natten, Susanne Jacobsson, hoppat in för en kväll. Roligt eftersom det var väldigt längesedan vi satt sida vid sida, hon som min chef och jag som hennes reporter. Numera jobbar Susanne dag och vi ses bara som hastigast då och då.

Nu blev det en lugn kväll där jag fokuserade på amerikansk politik (inte minst Trump) och lite Ukrainakrig. Höll mig rätt sysselsatt och när jag sedan fick ta över det brittiska planet som skulle skicka asylsökande till Rwanda så blev det lite snabba nyheter frampå sena kvällen.

Då hade jag hämtat en pizza från Pizzeria Lilla Essingen (Ibolina) som jag åt med Tobias Sahlén som sällskap. Om ni vill ha ett tips så är det att beställa en Urban med vanlig lök istället för purjolök. Den är riktigt bra.

Under kvällen hörde Niklas av sig på Facebook och berättade att han gjort klart Rapport-Nytt nu. Snabbt jobbat. Jag vet hur lång tid det tar att göra UFO-Aktuellt – som jag kommer att jobba med nu under min ledighet. Niklas har hand om redigeringen och layouten av tidskriften medan Mats ser till så att det finns texter som ska in i den.

Sist fick jag ett mejl från Whitley Strieber som jag mejlat tidigare på dagen. Vi försöker hålla kontakten och just nu jobbar jag på en stor artikel om honom till nästa UFO-Aktuellt.

Klockan 01 var det klart för det här passet och när jag kom hem syntes säsongens första nattlysande moln på himlen så jag var bara tvungen att ta bilder och filma. Filmen kan ni se här nedan och den börjar med månen som lyste gul vid horisomnten.

Månen och nattlysande moln.

Loading