Dagsarkiv: 13 juni 2022

Skyddsombudsjobb och artikelskrivande

Vaknade alldeles för tidigt i dag igen, ljuset som smiter genom en glipa i gardinen är ett problem, men somnade om en stund innan jag vaknade en andra vända efter 08. Och gick upp. Det blev i alla fall tid för macka och för lite UFO-Aktuellt-skrivande innan det var dags att ringa Håkan och gratulera honom på födelsedagen.

Men mesta tiden av förmiddagen gick till ett personalärende där jag och Ida på HR höll ett zoommöte med en medarbetare och en chef på jobbet som har en del saker som måste lösas. Detta tog en timma och sedan blev det paus och därefter 45 minuter till innan jag var tvungen att dra till jobbet.

Också i dag läste jag i Ole Henningsens bok och nu har jag nästan hunnit klart och kan börja skriva på recensionen av den till UFO-Aktuellt. Men jag har också tvättat en maskin innan det bar till jobbet (och sedan hängde Anneli den när hon kom hem och jag plockade ned tvätten vid 02 i natt).

Även i dag var det några nya sommarvikarier och hittills är alla trevliga och bra att göra med. Lite synd att man inte hinner träffa dem så mycket eftersom de ju ska jobba när vi är lediga.

En annan som fyller år i dag är Gustav på jobbet. 25 närmare bestämt. Jag plockade med en alkoholfri flaska bubbel och handlade sedan glass och jordgubbar på Hemköp som fick bli till ett litet firande vid 21.30-bläcket i kväll.

Men kvällen bjöd givetvis på en hel del jobb också plus ett möte med Pia Skagemark på Världenredaktionen.

Mitt främsta fokus var utfrågningen i kongressen där en kommitté har synat vad som låg bakom stormningen av Kapitolium den 6 januari 2021, en händelse som jag bevakade under några skakande timmar. Nu visades det ena förödande vittnesmålet efter det andra mot Donald Trumps bisarra idé att valet hade stulits från honom.

Det som gjorde vittnesmålen särskilt skakande var att i princip alla som vittnade var partikamrater till Trump och i många fall nära medarbetare.

Mat blev det på Lilla Asien där Peter, ägaren, var bekymrad över att kunderna inte kommit tillbaka i den omfattningen som det var före pandemin. Kärvt för alla krogar i området tyvärr. Maten är i alla fall bra och jag åt en biff med lök minus purjolök.

Under dagen plockade jag ned den version av bioaffisch som Crazy Pictures just nu har fastnat för. Vi får se om det blir den som hamnar på biograferna i slutändan.

Snygg är den i alla fall och roligt att mitt citat (som är hämtat från en sak jag säger i filmen ”Spökraketerna”) är med på den: ”Att tro är en sak. Att veta är något helt annat.” Lite häftigt att den sentensen blivit något av filmens röda tråd.

Bioaffischen som den ser ut just nu.

Efter att ha fått hjälp av it att fixa en programuppdatering till jobbdatorn och att åter få igång alla kanaler på teven (som brakade ihop i början av arbetsdagen) tog jag taxi hem och fick åka med en av mina ”ordinarie” chaufförer.

Väl hemma hade jag en del att göra, bland annat hjälpte jag Niklas med bilder till Rapport-Nytt, och sängen tog inte emot mig förrän 02.40.

Loading