Dagsarkiv: 16 juni 2022

Intervjuar Ryan Graves

Ryan Graves i sin parkerade bil och jag på hemma vid datorn.

Klockan 22 i kväll intervjuade jag den tidigare stridspiloten i US Navy, Ryan Graves, under en halvtimmes zoomsamtal. Ryan satt i sin parkerade bil eftersom han hade bråttom att komma iväg på ett möte efter vårt samtal och jag satt hemma vid datorn i arbetsrummet.

Visserligen håller jag på och lägger sista handen vid nästa nummer av UFO-Aktuellt men den här intervjun kommer jag inte att skriva till detta nummer. Dessutom erbjöd Ryan Graves mig att återkomma med ytterligare en intervju eftersom vi båda tyckte att 30 minuter blev lite för kort.

Jag tyckte att det blev en bra och intressant intervju där jag kunde ställa frågor som jag inte hört andra ställa tidigare. Kanske har de ställts men i vilket fall har jag inte sett Ryan Graves svara på några av dem.

Vi diskuterade hur han och hans pilotkollegor vid varje flygning under långt mer än ett år hade mött dessa okända föremål i luften, alltid inom samma område och hela tiden på plats när piloterna flög där och alltid kvar när piloterna lämnade området.

”Jag såg dem aldrig komma någonstans ifrån eller ge sig av någonstans”, sa Graves som tappat räkningen på hur många gånger han själv sett dessa, som han sa, obemannade farkoster.

Under dagen har jag spelat badminton med Stefan och nu står det 9–9 i matcher efter förlust med 15–8, 7–15 och 10–15. Att det skulle gå illa hade jag på känn redan före matchen. Jag har suttit väldigt mycket vid datorn och mina ögon är rätt inställda på skärmavstånd. Ögonen är ju inte min bästa kroppsdel men jag har ju mina bättre dagar även där.

För det har varit UFO-Aktuellt som legat i fokus och under dagen har jag gjort klart i princip hela tidningen.

Jag har också fortsatt planeringen inför Storbritannien i augusti och i dag fick jag svar från ännu en person som bekräftade att vi kan träffas. Nämligen den avlidne cirkelundersökaren Pat Delgados dotter.

Kikade in på podden ”Märklighetsfaktorns” Facebooksida i dag och kunde konstatera att de skrivit långt och snällt om UFO-Sveriges expo i Norrköping. Ett litet citat: ”Tidig på lördag morgon åkte jag ner till Norrköping för att besöka UFO-Sveriges något försenade 50 års jubileum, som skulle ha gått av stapeln för två år sedan men blev inställd på grund av pandemin. Men nu var det alltså dags och vilken succé det blev! Ska villigt erkänna att det var många, många år sedan jag var på något liknande – men detta gav verkligen mersmak och jag ser fram emot nästa gång något UFO-relaterat sker i Sverige.”

Och som om det inte räckte med uppmärksamhet ringde Peo Wärring och berättade att Martin Willis uppmärksammat AFU i sin podd för några dagar sedan.

Under kvällen blev det middag med Anneli men sedan var det UFO-Aktuellt för hela slanten (förutom intervjun med Ryan Graves då) och till slut var jag klar. Klockan 01.30 gjorde jag en pdf på hela tidningen och skickade till Stefan för korrektur. Och då hade min norska kollega Mentz Kaarbø redan hunnit skicka sin färdiga tidning till Håkan för ett antal timmar sedan.

Loading