Dagsarkiv: 19 juni 2022

Landet runt, UFO-Aktuellt och Englandsplanering

Landet runt i dag.

I dag vid 18.30-tiden var jag med i ett längre inslag i det populära SVT-programmet landet runt som sände sitt sista avsnitt för säsongen. Mitt deltagande var förinspelat i fredags (liksom hela programmet) och jag berättade om några aktuella ufofall och en misstolkning. Jag tycker att inslaget blev bra och seriöst även om redaktionen hade animerat ett tefat som plockade med sig deras gamla studiobord på slutet. Men helt okej. Ni kan se programmet här.

Annars inledde jag dagen med att läsa i ”Statsministermordet” som är fortsatt bra och ta en lättare frukost. Solen visade sig från sin somrigaste sida och temperaturen höll sig omkring 19–20 grader.

Så jag och Anneli åt vår lunch, och senare också kvällsmat, på verandan vilket tillhör den här årstidens absolut bästa sidor.

Före lunch ringde jag en av Storbritanniens grand old men när det gäller ufo och mysterier knutna till leylinjer och fornminnen, Paul Devereux som Bob Rickard pratat med och fått intresserad av att donera material till AFU.

Vi hade ett långt och bra samtal som kunde ha pågått betydligt längre men vi beslutade att träffa hemma hos honom och hans fru när vi är i Storbritannien i augusti jag och Håkan.

Och just den planeringen har jag jobbat vidare med i dag med några nya mejl och början till en tydligare planering som jag prickat in på en karta. Men det återstår två möten att lösa innan jag kan gå vidare ordentligt.

Nöjda damer framför en välpackad bil.

Framåt 13-tiden var vi hos Ylva för att hjälpa henne med lite flyttbestyr som att skruva ned lampor och att bära ut en del skräp som behövde köras till återvinningen eftersom det var lite tyngre saker. Allt gick smidigt och vi var klara hos henne på en timma och en kvart. Anneli fick några blommor och jag fyra kassar böcker som nu kan säljas till förmån för AFU. Det tackar vi för!

Den gamla.

Efter en snabb mellanlandning hemma körde vi till återvinningen och sedan till Biltema för att köpa en ny grilltändare eftersom vår gamla ”brann upp”. Den hade helt enkelt varit med om för många grilltändningar och slitits ut tills den sprack och gjorde huset strömlöst i fredags. När vi ändå var på Biltema köpte jag sommarens första mjukglass med strössel för 20 kronor jag jag och Anneli sedan delade på ute på parkeringen.

Passade också på att dammsuga bilen som nu är sommarfin.

Efter maten tittade vi på den brittiska Antikrundan eftersom det fanns med ett tyg från en skotsk kilt som Alan Bean hade med sig till månen och det värderades till drygt 100.000 kronor vilket var häftigt.

Under kvällen ramlade det in ett stort antal reaktioner på Landet runt, de flesta med olika teorier om vad den film som visades kunde vara. Tyvärr hade redaktionen vänt den på sidan vilket gav ett intryck av ett föremålet stod på högkant när det i själva verket låg horisontellt i luften.

De bästa idéerna handlade om att det kunde vara ett spindelnät på nära håll med daggdroppar i eller något annat som fastnat i ett sådant nät och därmed rörde sig lite hit och dit i vinden. Inte alls dumt tänkt!

Medan jag satt vid datorn hjälpte jag en person på Västkusten att identifiera ett vitt, avlångt föremål som han filmat tidigare i dag. Det visade sig vara ett flygplan på väg från Landvetter. Inte alltid så lätt att förstå då vingarna inte syntes på den höjd planet befann sig på.

Sedan jobbade jag på lite med Storbritannien innan jag fick ett mejl från Stefan med korrläsningen av UFO-Aktuellt nummer 2 som jag satte mig och förde in, gjorde en pdf av tidningen och mejalde till Håkan som jag slog en signal till för att varna. Så nu är snart både den och Rapport-Nytt på väg ut till läsarna.

I morgon har jag en poddintervju och en radiointervju så det blir sängen med min statsministerbok före midnatt.

Loading