Dagsarkiv: 25 juni 2022

Solen sken på Open art i Örebro – och oss!

En av installationerna var en fin trappa som leder till kyrkan.

Upp vid 08.30 efter en sval natt i källaren och sedan blev det finfin frukost på verandan hos Claes och Åsa i Örebro. Det kändes verkligen som semester. Men när de övriga rattade in ”Melodikrysset” satte jag mig i bilen och körde Claes till akuten för att han skulle få sitt nyopererade öga kollat. Det hade svullnat en del men som tur var tyckte läkaren att det inte var något allvarligt.

Medan jag väntade på att Claes skulle komma ut från undersökningen satt jag i en ekande tom korridor en trappa ned på sjukhuset och läste i ”Statsministermordet” men jag hjälpte också en vän som undrade vad det var som lyste vid den östra horisonten efter midnatt natten mot i dag.

Svaret var Jupiter och planeten syns bra just nu. Bara att gå ut och spana om ni vill se denna gasjätte lysa upp morgonhimlen.

Lunchen blev en repris av gårdagen men något naggad i kanten. Sill och färskpotatis är oslagbart och det smakade riktigt bra även i dag. Vi åt på verandan och längtade inte precis ut i solen. Temperaturen hade stigit mot sina modiga 30 grader och när vi gav oss av in till stan för att gå och titta på Open art så hade jag utrustat mig med en lånad keps.

Open art är verkligen en riktigt bra idé som Örebro har gjort till sin och när vi hade parkerat och sedan gav oss iväg längs gator, vatten och parker kunde vi slutligen räkna in 28 olika installationer och då hade vi ändå begränsat oss till cirka hälften av alla som fanns. Fler bilder sist i bloggen.

Två svanar.

En som var ett måste var givetvis den uppblåsbara svan med en något annorlunda avslutning som låg i vallgraven runt slottet.

Det var mycket folk ute, inte minst runt slottet där det är grönt och svalt och när vi passerade Gustavsviksbadet kunde vi konstatera att de som inte var i stan hade tagit sikte på att bada den här underbara lördagen.

Till slut kände vi oss nöjda med kulturvandringen och körde tillbaka till Claes och Åsa för att hämta våra saker och säga hej till dem och till Anette, Åke och Cava innan jag och Anneli och Ylva satte oss i bilen och körde hemåt. Då var klockan vid 16 och vi kunde konstatera att dagarna i Örebro hade varit riktigt bra.

På vägen hem pratade jag en lång stund med Anders Liljegren om en del aktuella frågor, bland annat om ett möte jag ska ha på måndag men också om den väldigt konstiga uppsatsen från Uppsala universitet som ingen av oss begriper hur den kunde bli som den blev.

Det var lugnt trafikmässigt på vägen mot Stockholm, de flesta var nog kvar på landet i det fina vädret. På vägen hem kikade Anneli i Mariestads-Tidningen på telefonen och upptäckte att intervjun som deras reporter Per Warvlin gjorde med mig för en tid sedan nu toppade sajten.

Det blev en bra intervju som också kan bidra till att många fler upptäcker utställningen på Vadsbo museum som pågår hela sommaren till och med den 18 augusti. Ni kan läsa artikeln här om ni har inloggning.

Nu tog vi vägen över Ylvas för att hon skulle slippa släpa sina pinaler på buss och tunnelbana men också för att hämta en cd-hylla som hon var snäll nog att skänka till oss nu när hon ska flytta. Den bar vi till nedervåningen när vi kom hem och blir nu plats för ett antal Zappaskivor som inte fått utrymme i den gamla hyllan.

Markus var fortfarande hemma när vi dök upp medan Niklas cyklat iväg för att bada. De hade också haft en riktigt bra midsommar där Markus varit grillmästare och kökschef och nu fick vi äta upp de köttbitar som hade blivit över från deras fest.

Efterrätt på verandan.

Vi satte oss på verandan och åt i den sköna kvällen och när Niklas också kom fick han en bit han också och sedan åt vi jordgubbar med grädde och socker alla fyra.

Markus gav sig av hemåt framåt 21-tiden medan Niklas, jag och Anneli slog oss ned i soffan för att titta på nästa avsnitt av ”Stranger things”. Riktigt ruskigt och egentligen inget för Anneli som i alla fall hade Niklas att hålla sig i när det blir för mycket.

Jag avslutade kvällen med att fixa med tvätten, tillsammans med Anneli, plocka med några nya frimärken, och svara på en del mejl som jag låtit ligga under helgen. I morgon blir det en del jobb vid datorn så att jag kan ta semester på riktigt sedan.

I säng 00.30 när de andra redan törnat in.

Lite fler Open art-installationer.
Kanske inte den finaste.
Inplastade människor med sina favoritsaker.
Ganska så kreativt!

Loading