Dagsarkiv: 3 juni 2022

Möte med Allears

Möte med Emma Hugner från Allears.

Efter att ha vaknat lite för tidigt även i dag (jag kan snart skippa väckarklockan helt) så jobbade jag på framför datorn med några viktiga mejl fram till 10.30. Mest mejl som rör den planerade AFU-resan till Storbritannien i augusti.

Men vid 11-tiden var det dags för ett inbokat möte med Emma Hugner från omvärldsbevakaren Allears som hört av sig till UFO-Sverige och nu visade Emma upp hur de bevakar ljud- och bildmedier på ett imponerande sätt. Själv hade jag förekommit i poddar, radio eller teve 34 gånger de senaste sex månaderna fick jag se.

Nu tar jag med mig detta och kommer att diskutera hur vi ska göra med styrelsen i UFO-Sverige. För gratis är det givetvis inte utan här måste vi komma fram till vilken nytta vi kan ha av tjänsten och om det i så fall är värt kostnaden.

Efter en lunch med Anneli, som blev kycklingrepris med potatissalladsrepris från i går för mig, satte jag mig och försökte göra ett tidsschema för mitt Mariestadsföredrag på måndag.

Skrev också fyra viktiga mejl som har med kommande resor att göra. Främst när det gäller min planerade resa till Storbritannien. Nu hoppas jag bara att samtliga fyra mejl ska ge fyra bra svar tillbaka.

När jag och Anneli ätit lunch satte vi oss båda vid datorn innan jag fick sticka till bussen som kom lite tidigare än beräknat så det var bara att lägga på ett kol. Ut genom en annan dörr kom Markus (som jag missade men som ringde mig när jag väl satt mig på plats) som var på väg till oss för att klippa gräset igen.

I dag sken solen och det var läge för sommarjacka igen och när jag gick genom parken myllrade det av studentplakat och förväntansfulla föräldrar och elever. En härlig tid!

På jobbet hade min intervju med Gudrun Persson på Foi legat ute ett antal timmar och den handlade ju om de 100 dagars som kriget varat. Nu kom jag på tanken att skriva om de kommande 100 dagarna istället så jag ringde upp tre försvarsexperter och intervjuade dem och ägnade sedan några timmar åt tt skriva en artikel utifrån dessa samtal.

Nu kom den inte ut under kvällen eftersom läsningen var väldigt bra på det vi redan hade på sajten så det blir först i morgon som läsarna får ta del av den.

Det har varit lite ont om ordinarie på plats på Natten de senaste dagarna då vi haft både sjukdomar och ledigheter. Så i dag fick jag jobba med Anna Kyringer vilket inte är ofta eftersom hon normalt är på andra skiftet – kul att se henne!

Kvällen blev rätt hektisk för mig och jag hann aldrig gå ut och äta så istället åt jag en macka från Conviniautomaten och en munk som blivit över från dagskiftet.

Kom i alla fall hem till 01.25 och gav mig på att flytta ut en massa pärmar från en hylla i källaren så att jag och Anneli kan flytta på den i morgon. Men sedan blev det sängen 02.15.

Loading