Dagsarkiv: 24 juni 2022

Grattis till tefaten 75 & midsommar!

Samlade för midsommarfirande.

I dag fyller begreppet ”flygande tefat” 75 år för det var den 24 juni 1947 som Kenneth Arnold gjorde sin observation av nio flygande föremål vid Mount Rainier i delstaten Washington i USA. Och även om det var långt ifrån första gången som någon såg ovanliga föremål i skyn så skulle tefatsbegreppet komma att sätta sin prägel på diskussionen om varifrån dessa föremål egentligen kom.

Det lite löjliga namnet drog också ett löjets skimmer över hela ämnet och gjorde att många som såg märkliga fenomen inte togs på allvar. Det är väldigt skönt att den tiden är förbi och att vi i dag pratar om ufo eller om UAP.

Nå, det är ju midsommarafton och det innebär att vi överlåter huset till Niklas och Markus med gäster och tillsammans med Ylva drar till Örebro för att fira med Claes och Åsa. Där firade vi tillsammans med Clara, Åke och Annette.

Det blev en klassisk sillmiddag med färskpotatis, lax och massor av godsaker. Åsa, som är en mästare på snapsvisor såg till att vi kunde stämma in i några sådana. Och Clara hittade på en bara så där med tema AFU. Fyndigt! Så här lyder den:

I Norrköpings valv och arkivet där
finns det besynnerliga saker, jag svär
För tefatens bana är hög och låg
det är ju förunderligt, det låter som båg
Vi lämnar mysteriet åt experterna där
Och utbringar skål åt oss som är här

Efter maten blev det bad i det riktigt varma och härliga sommarvädret.

Skönt med ett bad.

Den här midsommaraftonen bjöd verkligen på ett underbart väder och vi kunde bara njuta av det. När det blev dags för den traditionsenliga krocketmatchen, som Ylva tog hem efter en fantastisk uppryckning, så var klockan 19 och det var ljust och härligt ute.

Åsa plockade fram en flaska fin champagne som vi drack i skuggan ute i trädgården. Och är det hos några som man ska dricka champagne så är det hos Claes och Åsa som kan mycket om dessa pärlande drycker.

Givetvis blev det lite grillning också och jag brassade var sin burgare och sedan var det bara att sitta kvar på verandan framåt midnatt och prata om ditt och datt. Lite mygg dök det upp men inte i några mängder.

Anette, Åke, Åsa, Anneli och Ylva. Och vovven Cava.

Här sätter jag punkt för i dag.

Loading