Dagsarkiv: 10 december 2023

Glögg hos Ylva och poddintervjuad

Glögg hos Ylva.

På förmiddagen jobbade jag vidare med bildtexterna till nya boken och såg till att jag tog mig framåt där men en del återstår. Bilderna är i alla fall utvalda till samtliga kapitel. Hittade faktiskt ett intresset fall som jag skrev in i en annan bok som jag har liggande nästan klar i datorn, ”Världsrymden anfaller”, och som jag hoppas att jag ska kunna få ut under nästa år.

Aldrig fel att jobba lite parallellt med olika projekt.

Intervjuad för podd.

Vid 11-tiden blev jag kontaktad av Dr Sebastian Becker i Berlin för en timslång intervju för podden European UFOs som kommer att sändas lite senare i december. Vi pratade om AFU, spökraketerna och hur mitt eget intresse en gång väcktes samt de svenska myndigheternas inställning till ufo genom åren.

Det blev en bra intervju tycker jag och Sebastian var också nöjd.

Eftermiddagen blev ganska kort med lunch och ett par sena julkort som skulle skrivas. Men sedan var det bara att ta buss, pendel och buss och åka till Ylva på en traditionsenlig glöggsittning. Redan på bussen mötte vi två av våra vänner, Per och Evamia, som också skulle dit och så slog vi följe hela vägen.

Då hade jag börjat läsa Johan Theorins novell ”Endast jag är vaken” om den inte allt för trevliga tomten Rasker som finns publicerad i novellsamlingen ”Mardrömmar i midvintertid och andra morbiditeter” (och som Johan fått pris för). Men eftersom vi fick sällskap så läste jag slut den på vägen hem. Ruskig! Absolut inget för barn.

Hos Ylva fyllde det snart på med gäster och sedan pratades det på mellan ostar, pepparkakor och glögg. Jag satt intill Ylvas bror Mats och fick tips på en intressant bok om Tjernobyl av en ukrainsk författare som jag absolut kommer att beställa.

Lillebror och storebror.

Niklas och Markus anslöt också och så var plötsligt hela familjen samlad.

Efter några trevliga timmar, där jag också hunnit vinna en Traderaauktion om en inbunden årgång (1921) av Teosofisk tidskrift som jag ska ge till AFU, tog vi oss tillbaka hem för att äta kvällsmat och titta på Julkalendern.

Annelis bror Thomas ringde från Malmö under kvällen och berättade hur lyckad festen för hans fru Kristina hade varit. Synd att vi inte hade möjligt att vara med på den men det lät verkligen som om det varit en toppfest för henne.

Före 23 kröp vi i säng och sedan blev det en timmes läsning men också en del messande med min tyske vän Andreas som har lovat att skicka några av sina böcker till AFU.

Loading