Dagsarkiv: 15 december 2023

Bildjobb och storhandling

Bildjobbet.

På förmiddagen blev det storhandling då jag och Anneli fyllde kundvagnen på Coop inför grötfesten i morgon och lite också inför julen. Det gick rätt smidigt faktiskt. Färsk strömming en masse för att göra inlagd sill.

Nästa stopp blev Panduro (och en ostburgare till mig i BK) där jag investerade i ett ljusbord som jag behöver när jag ska plåta av drygt 3 000 diabilder från min ufovän i Spanien Vicente-Juan som jag har lovat digitalisera åt honom. Stannade också till på Bolaget för att köpa julöl som vi ska bjuda grannarna på i morgon – Oppigårds blev det.

Mycket pill med bilderna.

Väl hemma hamnade jag i källaren för att gå igenom och sortera bilderna från V-J. Det höll jag på med i drygt tre timmar.

Varför håller jag på och ska skanna 3 000 bilder åt en vän i Spanien, kanske någon undrar? Jo, därför att han lade ut en fråga om detta på flera mejllistor och lovade att den som fixade det hela skulle få behålla bilderna efteråt. Och där tänkte jag på AFU.

På Coop hade vi köpt lite gott australiskt kött som jag brassade på till kvällsmat innan det blev ”På spåret” där det gick bra för mig och Anneli (med Duoappen) trots en totalmiss på sista musikfrågan. 46 poäng och fler än 20 stjärnor var helt okej. Lagen i burarna var duktiga på riktigt!

Fritte hemma oss oss.

En av de tävlande var Fritte Fritzson (som också var med i det vinnande laget i kväll) och honom har jag träffat när han var hemma hos mig och Anneli den 21 juni 2016 för att intervjua mig för hans podd ”Allt du velat veta”.

Har faktiskt skrivit några vykort till så nu har vi postat 136 sådana till vänner och bekanta. Och en hel del julhälsningar har börjat trilla in också i vår brevlåda.

Ägnade en stund åt att diskutera vad vi har på AFU med en kvinna som messade mig sent på kvällen sedan jag lämnat tevesoffan och de svenska handbollstjejerna som spelade så uselt att varken jag heller Anneli orkade titta mer än en halvlek. Knappt.

Efter en del jobb framför datorn tog Anneli över ”Ristmärken” och jag gick ned och letade rätt på en ny bok. Det blev en gammal: Pär Lagerkvists ”Gäst hos verkligheten”. Ska blir roligt att läsa. Då hade jag också hittat en viktig uppgift som jag vill ha med i min bok så jag mejlade några extra rader till min luttrade redaktör.

Loading