Dagsarkiv: 22 december 2023

Julklappsrunda

Trevligt med alla julkort.

I dag föll snön igen även om det aldrig blev några drivor men när jag gav mig ut i bilen för att köpa några julklappar så var det riktig julstämning. Visserligen öppnade jag med en vända till återvinningen, där det inte var så mycket julkänsla kanske, men sedan blev det Jakobsberg och Barkarby för att trängas med andra sena klapphandlare. Och Åkermyntan.

Jag kunde i alla fall konstatera att jag var ute i rätt tid och körde i rätt riktning för när jag var klar och skulle från Barkarby handelsplats möttes jag av en kö som jag sällan sett. Kände mig rätt nöjd med att jag klarat av det jag skulle.

Hemma hade det trillat in en bunt julkort till och det var härligt att sätta sig ned och läsa igenom dem. Ett par av dem var julbrev och ett från en vän i Luleå som jag omedelbart besvarade och kunde posta lite längre fram på eftermiddagen då jag hämtade lite frimärksblad från Safe Album som hade kommit till Skälby livs.

Fick ett mejl från Anders på AFU som skickade en lista på några julgåvor, över 6 000 kronor, som reder ut vår ekonomi så här årets sista månad. Jag bara vädja till alla som tycker att AFU gör ett. bra jobb att fortsätta skänka en peng varje månad eller, för er som ännu inte gör det, att börja med det.

Det kostar att driva världens största ufoarkiv trots att ingen av oss i styrelsen har lön. Men hyror och andra utgifter är höga och om vi ska kunna fortsätta att utvecklas så behöver vi fler månadsgivare. Vårt plusgiro är 490714-3 om någon av er vill ge en julgåva.

Sådana här notiser ger mig ont i magen.

Som ni vet har vi våra lokaler till största delen i källarplanet och risken för översvämningar håller oss vakna på nätter och det är därför vi planerar en flytt (om vi får råd). Därför blir man särskilt orolig när man läser notiser som den här ovan i DN nu i veckan.

Under dagen har jag pratat med en man som driver en firma som digitaliserar äldre material för att se om han kan hjälpa oss med några av de mera udda videoformaten som AFU har. Nu var det bara ett av dem som han kunde fixa men när jag ändå pratade med honom frågade jag om en 16 millimeters film som jag behöver få hjälp med. Och det kunde han fixa.

Filmen innehåller en kortare scen där en man från Skåne i början av 60-talet fick bevittna hur några indier lyfte en stor sten med sina fingrar. Jag har skrivit om filmen tidigare men först nu kan vi få den fixad digitalt. En kul sak att visa upp i ett kommande museum, tänker jag.

Efter att ha pysslat med mina frimärken en stund hamnade jag och Anneli framför en Harry Potter-film på TV3 men ganska snart fattade vi att vi aldrig skulle orka med alla reklamavbrotten så jag hämtade vår dvd från källaren och så tittade vi den vägen istället.

När kvällen började ta slut blev det sängen med sista sidorna i Churchillboken som jag bara ville inte skulle ta slut.Har ni möjlighet att läsa Erik Larsons ”Det praktfulla och det onda” så gör det. Boken kom 2022 och är en av de absolut bästa skildringarna av andra världskriget jag läst.

Loading