Dagsarkiv: 8 december 2023

Köper gran och jobbar med korr

Granen köps.

Klockan 11 dök två av Annelis kamrater upp för att baka pepparkakor tillsammans med Anneli och det blev en hel massa gjorda. Själv satt jag på arbetsrummet och fortsatte jobba med bilderna till nya boken för att på sena eftermiddagen gå över till att gå igenom min redaktörs anmärkningar i mitt manus.

Andreas Nyberg är ju redaktör för ”UFO – närkontakterna som skakat världen” och han gör ett väldigt bra jobb. Ser till så att min svenska inte haltar och kollar upp så att jag skriver orden på rätt sätt. All heder åt honom.

Pepparkaksgänget.

Har också haft en del mejlkontakt med Julie i USA som funderar på att komma över till Sverige någon gång i vår och det vore riktigt kul om det blir av.

Var ute en sväng och skottade snö också. Inga mängder men ändå bra att hålla efter det vita pudret. Så när jag och Anneli gav oss iväg till Plantagen för att köpa gran var uppfarten riktigt fin och bilen ren från snö.

Som vanligt slog vi till på en Kungsgran eftersom de brukar hålla längre och inte barra så snabbt. Eftersom vi var hyfsat tidiga med inköpet i år fick vi tag på en fin gran som vi stoppade i julgransfoten redan utanför dörren medan granen fortfarande var inslagen i plastnätet från Plantagen.

Det gjorde att det var lättare att få den rak och enklare att bära in den. Borde vi ha tänkt på för länge sedan. Men nu står den oklädd i hörnet och väntar på att få ljus och prylar, den saken gjorde vi inte i dag.

När vi ändå var ute körde vi till Stadium och köpte två julklappar (från mig) till Anneli. Blir väl ingen större överraskning kanske…

Nu börjar julkorten ramla in, ett från Finland i dag och några från Sverige, och så ett vykort från vännen Mats som varit i München med sin Eva. Dessutom skickade Mats en bild på det som blir hans ”årets jultröja” och den kan jag inte undanhålla er. Ni ser den här nedan.

Fin!

Visst är den fin!

Under dagen har jag haft ett långt samtal med en man som planerar en större ufoaktivitet under de kommande åren, jag kan inte säga mer än så just nu eftersom min stalker då säkert skulle börja trakassera också honom. Men klart intressant är det och jag hoppas att både jag och AFU kan bli en del av det hela.

Ringde också en vän som precis varit i USA och jobbat som jag ska träffa nästa fredag för att diskutera AFU och hur han ska kunna bli en del av arkivets framtid.

När vi fått in granen fixade vi kvällsmaten som vi inhandlat på Ica i Åkermyntan. Var sin fin svensk entrecôte till extrapris. På tal om Åkermyntan passade jag också på att klippa mig hos Mitra när vi ändå var där. Mitra är också Annelis frisör.

Eftersom det är fredag tittade vi på ”På spåret” där vi med hjälp av duoappen och en del egna kunskaper kammade hem 45 poäng.

Pratade en stund med Mats som var på väg hem från sjukhuset i dag, dagen efter operationen. Han var positiv och såg fram emot att äntligen kunna gå utan smärtor igen. Men det tar ju sin lilla tid. En höftledsoperation är en stor operation där själva ingreppet lär kännas i flera veckor.

Pratade också med Håkan som kunde berätta att det ser ut som om UFO-Aktuellt nummer 4/23 levereras till AFU i Norrköping den 21 december. Sedan ska den plockas i kuvert och skickas ut också. Vi får se om den hinner dimpa ned i prenumeranternas brevlådor på den här sidan året.

Ropade in tre solförmörkelseförsändelser från 1954 avstämplade i Strömstad på Tradera i dag för det mycket trevliga priset av 28 kronor. Kommer att fylla sin plats i samlingen.

I säng 23 med en god bok.

Loading