Dagsarkiv: 31 december 2023

Gott Nytt År!

Gott Nytt År från Anneli och mig!

I dag var det dags för min och Annelis lilla nyårshälsning på Youtube, en tradition sedan några år. Så innan jag tog mig ur sängen (medan Anneli var iväg med bilen för att göra några ärenden) funderade jag ut hur det skulle bli den här gången.

Sedan passade vi in inspelningen, som gjordes i två steg, mellan Annelis petit choux-bakande i köket. Och det var också där som vi tog den första scenen som sedan fick rulla på teven bakom oss när vi önskade alla vänner ett Gott Nytt År.

Markus dök upp strax efter vi var klara för att låna lite glas och annat och så fick grabben en nyårskram innan han gav sig hem till sitt för att laga mat åt sina gäster. Jag och Anneli tittade lite på hockeyn men sedan gick vi till Åkermyntan fram och tillbaka för att köpa frimärken. Portot går ju upp i morgon.

Promenix.

Minus två ute så promenaden blev ganska fin. Lite bitigt på slutet.

Ufologiskt fortsätter de amerikanska myndigheterna att hålla inne information om ufofenomen. Den här gången är det John Greenewald som har stött på patrull och fått avslag på sin begäran att få ut uppgifter om ”kulan över Mosul”. Filmen läckte tidigare i år och visar ett runt, till synes metalliskt, föremål filmat från en drönare över Mosul 2022.

Orsaken kan vara att det finns uppgifter av militärt intresse men det är också en förklaring som kan användas för nästan vilken film som helst som Pentagon har.

Nyårsmiddag.

Sedan blev det nyårsfirande på tu man hand med en smarrig meny som inte stod en bättre restaurang efter:

Förrätt: Petit choux med Kalixlöjrom med champagne.
Huvudrätt: Tournedos med potatiskroketter och ett glas Vino Nobile di Montepulciano Toscana.
Efterrätt: Citronmarängpaj med vatten.

Och när vi inte åt tittade vi en del på junior-VM (där Finland visade Sverige att man ska spela ända in i kaklet) och på en dokumentär om ”Galenskaparna”. Och så önskade vi alla möjliga vänner och bekanta Gott Nytt År. Men, nästan lika viktigt, mellan rätterna tittade vi på det absolut sista avsnittet av ”The Crown”. Ett bra slut tycker jag.

Tolvslaget.

Sedan gick vi ut och skålade in det nya året och för att titta på fyrverkeribombardemanget som startade en bra stund innan klockan slog tolv.

Och när vi kom in ringde vi våra pojkar och önskade dem ett riktigt fint 2024.

Hörs i morgon!

Loading