Dagsarkiv: 12 december 2023

Badminton, gröt och bildjobb

Grötpremiär.

Sov lite kort i natt så jag gick inte upp förrän 09 efter lite drygt sex timmars sömn. Frukost i köket och sedan satte jag mig vid datorn och jobbade på med bildtexterna till boken, något jag fortsatte med under kvällen också.

När Anneli tagit bilen och gett sig av till Ikea med en kamrat inväntade jag Stefan som hämtade upp mig efter 11.30 för vidare färd till Komethallen. Dagens match var viktig, inte minst för Stefan, som nu hade chansen att utjämna till 15–15 men, av någon outgrundlig anledning lyckades jag hålla honom ifrån mig och vann med 15–7, 9–15 och 15–11 så nu har jag 14–12 och året kan mycket väl sluta oavgjort.

Det var som vanligt en svajig match, inte minst i sista set där jag ledde med 11–2 och ändå var nära att förlora. Man kan aldrig ropa hej förrän matchens sista boll är slagen, knappt då.

Färdighandlade.

Efteråt hängde jag med Stefan till Ica Maxi där han köpte en julstjärna och jag lite lösgodis innan vi bytte till Panduro och en del andra butiker då jag försökte jaga rätt på ett ljusbord. Men icke. Panduro hade visserligen ett men det var slut och kanske låg på lagret fick jag veta. Om jag kom tillbaka senare under dagen så kanske jag kunde köpa det. Det hann jag aldrig kolla.

Hemma åt jag en räkmacka, också den inköpt på Ica Maxi i Barkarby, innan jag läste en bunt nyinkomna julkort och tog mig an en del frimärken som blivit liggande i väntan på nya blad (som jag fick i går) och så satte jag in dem. Prydligt och bra. Tre av märkena var helsaker från solförmörkelsen 1954, alla stämplade i Strömstad, så nu har jag sådana helsaker från tre orter, Borgholm och Jönköping också. Alla orter inom totaliteten.

Under kvällen lagade vi gröt och åt den med skinka och egen senap plus ett glas iskall julmust. Inte alls dumt! Där tog vi ännu ett steg mot julen!

Under kvällen ringde Rune från Norge och undrade om jag kunde flyga till Trondheim på måndag för att vara med i ett möte där han försöker få några att satsa pengar på visade undersökningar av fenomenen i Hessdalen. Det hade jag gärna gjort men måndagen har jag en del möten som är helt omöjliga att flytta på. Jag hoppas att det löser sig ändå.

Jobbade också vidare med bildtexterna, som sagt, och upptäckte då en del nya problem med Gösta Carlssons berättelse om sitt möte i Gläntan 1946. Jag kommer att ta upp flera sådana problem i boken.

Sedan blev det sängen med Johan Theorins ”Ristmärken” strax före 23. I morgon ska jag till AFU.

Loading