Dagsarkiv: 30 december 2023

Butikbesök och pajbakning

Pajen på gång.

Blev kvar i sängen och läste medan Anneli var i köket och löste Melodikrysset men sedan var det bara att ge oss ut på stan för att handla lite inför morgondagen.

Båda pojkarna firar ju på sina håll och nu ser det ut som om vi firar här hemma hos oss. Så ett besök i Barkarbystaden blev det där Anneli köpte lite gott kött på en specialbutik och sedan gjorde vi en runda på Ica Maxi där. Inga stora investeringar men nu har vi allt som vi kan tänkas behöva.

Det mulna vädret har fortsatt och det blev till och med lite snö, om än kortvarigt, men vår tvåtimmarsutflykt försiggick mest inomhus även om vi vandrade runt lite på outletområdet för att hitta byxor till mig. et blev på Levis till slut.

Jag tror aldrig att jag har varit nöjd med något i klädesväg som jag har köpt men efter ett tag vänjer man sig och det nya blir också gammalt. Nya byxor var i alla fall rätt nödvändigt att köpa tyckte jag.

Bilen lastas ur.

Hemma bakade vi citron- och marängpaj tillsammans och den ser ut att bli helt underbart god. Men jag läste också ut ”Hotet” som visade sig vara en roman som fortsätter i nästa bok. Och den har inte kommit ut på svenska ännu. Måste säga att jag började ana detta då det var alldeles för få sidor kvar för att kunna lösa upp alla knutar i slutet av dagen.

Undertecknad i citronpajrörartagen.

Pratade med Håkan E som läst många Koontzböcker genom åren men ingen av oss kunde se att de två sista böckerna i serien om Jane Hawk skulle ha översatts till svenska ännu. Trist. Jag hade verkligen velat ha ett avslut.

Måste säga att jag blev förvånad över två saker i den spännande boken. Dels att översättaren konsekvent stavar fel till San Francisco och dels att det två gånger påstår att Palomarobservatoriet har ett halvmeterlångt teleskop (Haletelskopet) när det i själva verket är ett spegelteleskop (där längden inte är det viktiga) som har en fem meter stor spegel. Kanske är det översättaren som vimsat till det igen. Dåligt i vilket fall.

Posten (Bring) kom med två böcker från Adlibris i dag så nu har jag börjat läsa Hans Erich Nossacks ”Undergången” som handlar om de allierades förödande anfall mot Hamburg under andra världskriget. Minst 45 000 människor miste livet. Jag fick idén att läsa boken efter att ha läst Churchillboken förra veckan.

Markus tittade in eftersom han behövde räkor till sin fest i morgon så Anneli grävde upp ett fint paket ur frysen. Han lär behöva lite annat också så vi kommer att ses en stund även i morgon.

Under dagen blev det lite kris då Göran hörde av sig om att räkningen för ufo.se inte blivit betald. Inte bra. Men eftersom vi inte fått någon räkning till boxen eller i mejlen så var det inte så lätt för oss att betala. Nu löste det sig och bara timmar efter Görans larm så var allt betalt och sajten tickar på som vanligt även nästa år.

Under kvällen kikade jag och Anneli på två avsnitt av ”The Crown” så nu återstår bara ett – sedan är serien slut! Vi kommer verkligen att sakna den och nu tänker vi titta på det sista avsnittet i morgon.

Satte mig vid datorn en stund för att svara på mejl och för att skriva en artikel till Historiska brott & mysterier. Skönt att få klart den. Artikeln ska publiceras i nummer 3 nästa år så det tar ett tag innan ni kan läsa den.

I säng efter 23 för att läsa ”Undergången” som är en tunn historia och den hann jag avverka innan det var dags att sova.

Loading