Dagsarkiv: 27 december 2023

Slut för i år

Delade glädje…

I dag satte jag och Stefan punkt för badmintonåret 2023 då vi möttes i Komethallen för en sista holmgång och för Stefan gällde det att vinna för att ordna oavgjort. Och eftersom jag knappast rosade marknaden så blev det också så för med siffrorna 10–15, 12–15 och 15–12 (jag fick i alla fall vinna sista setet för i år) utjämnade han till 14–14 och så stod vi där båda som vinnare. Vilket kändes bra.

Sedan bar det av hem för lite rester och dopp i grytan innan jag tog bilen in til stan. Och eftersom Niklas skulle ditåt fick han åka med till Stora mossen men när vi kom till Råcksta upptäckte han att nyckeln hem llåg kvar hemma hos oss så det var bara att vända och köra tillbaka.

Nå, jag hann i alla fall till mitt möte med Christina Johansson som var Ebbe Schöns sambo under många år. Christina och jag har bara träffats lite kort vid några tillfällen tidigare då hon kommit hem från jobbet och jag har suttit och pratat med Ebbe. Men nu fick vi lite bättre tid att prata ansikte mot ansikte.

Jag och Christina.

Christina brinner verkligen för Ebbes författarskap och har jobbat nära honom när han skrivit många av sina böcker. Hon hade också med sig några av de böcker av Ebbe som jag saknar i min samling och det tackar jag för! Nu är den nästan komplett.

Vi träffades på Ebbes gamla stamcafé Gunnarsons på Götgatan, som visade sig vara nästan fullt den här snöiga onsdagen. Men vi lyckades få ett bord lite i utkanten av den stora massan och kunde prata i fred i nästan två timmar, dricka var sin kopp te, äta var sin macka och bara ha det trevligt.

Sedan skildes vi vid min bil och jag fortsatte till DN en sväng för att fixa en sak och för att säga hej på de gamla arbetskamraterna. Men det blev ett kort stopp även om jag faktiskt hann äta lite sill och en köttbulle. Mest smakprov eftersom jag och Anneli åt var sin pizza och tittade på ”The Crown” när jag kom hem.

Har besvarat en bunt med mejl, bland annat ett som har med Gösta Carlssons observation 1946 att göra. Det är fantastiskt att folk fortfarande engagerar sig i fallet (jag gör ju det!). Mannen som skrev tipsade att en vän till honom, numera avliden, skulle ha sagt ”Gösta Carlsson fick hjälp av AMORC med det här. Det är det nästan bara jag som vet nu.” Alltså Rosenkors-Orden. Vad det var för hjälp är för mig helt okänt och Gösta nämnde aldrig något om rosenkorsarna under alla år som vi hade kontakt. Himla irriterande att inte kunna få fram mer om detta nu.

Efter att ha ringt Tobias i Norrköping fick jag veta att UFO-Aktuellt 4/23 i dag gick iväg med posten. Mycket bra!

Satt vid datorn några timmar efter att ha jobbat en stund framför teven också. Men 23.30 låg jag i sängen med min Koontz och Anneli med sin nya Theorin.

Loading