Dagsarkiv: 2 december 2023

Adventskonsert i Blå hallen

Fullsatt i Blå hallen.

Började dagen där jag slutade gårdagen med att skriva brev. Hade ett kvar som jag inte hade hittat men nu så blev också det besvarat. Och det blev ett långt svar eftersom brevet jag svarade på, från Gunno Gunnvalls dotter, var långt och innehållsrikt. Men nu äör jag äntligen i kapp.

Efteråt träffade vi Niklas och vännen Per som spelade bastuba under konserten.

Efter frukost fortsatte jag plocka ordning på papper och att svara på mejl. Men framåt 14.30 var det dags att gå till bussen för att jag och Anneli skulle åka in till Stadshuset där Ylva mötte upp – och 1 200 andra. För det var fullsatt också den andra konserten den här dagen och de två som återstod var utsålda även de.

Nobel hänger på väggen i Blå hallen.

Så Niklas och hans kör fick sjunga för 4 800 personer den här dagen i vad som är en tradition här i Stockholm – Adventskonsert i Blå hallen. Stort att få vara med där. Och bra var det!

Vackert bildspel.
Gå och se om ni är i Stockholm.

Innan vi gick därifrån hann vi prata en stund med Niklas och med Per som spelade bastuba (och brukar spela sousafon när vi har surströmming). Utanför var Nobelbildspelet igång för fullt och har ni inte sett det och råkar vara i Stockholm, så missa det inte!

Markus anslöt.

Hemma igen fixade vi mat, entrecôte med risotto och grönt. Till det drack vi vinet vi fick av Bo och Liz i samband med sommarfesten i augusti. Mycket gott! Markus anslöt hemifrån sitt och lät sig väl smaka.

Sist körde jag bildvisningen om vår USA-resa för Ylva, Anneli och Markus. Alltså den jag visade för styrelsen när vi hade möte här senast. Och så tittade vi på ett avsnitt av ”Historien om Sverige”, vikingatiden närmare bestämt.

Domherre på besök hemma.

Jo, sedan har vi dragit igång julkortsskrivandet på lite halvt allvar också. Som vanligt många som ska skrivas så det är nog bra att börja i tid. Skrev ett tjugotal under eftermiddagen.

Loading