Dagsarkiv: 24 december 2023

God Jul!

Från oss alla till er alla!

Efter en stunds sovmorgon var det bara att ta på oss tomteluvorna (eller Skodakepsen) och vandra ut i snön bakom huset för att ta årets julbild där hela familjen önskar alla vänner en God (h)Jul! Tyvärr kan inte Raili vara med oss i år. Hon får fira på sitt äldreboende i Ullervad utanför Mariestad. Hennes demens gör att det inte längre är möjligt för henne att vara med oss under några dagar. Så tråkigt.

Niklas agerade tomte i år.

Vi själva firade vi familjejul med massor av julmat, en god julöl och must, Kalle och klappar. Inte lika många klappar som tidigare i år men grabbarna fick sådant som de verkligen ville ha och jag fick mina almanackor inför det kommande året. Inte minst Svenska almanackan som jag fått så länge jag kan minnas. Och så gav pojkarna mig en marsipangris, också det en tradition.

Niklas agerade tomte med luva och allt och alla var nöjda och glada. Vi hjälptes också till att fixa maten även om Anneli gjort mycket i förväg. Och julbordet saknade inte något (utom skinkan som vi glömde att plocka fram).

Grabbarna tar för sig.
På plats vid bordet.

Vi drack som vanligt Jacobsens till maten men testade också att dela på en Fullers Vintage Ale Limited Edition 2022 som jag sparat sedan förra året. Och den var riktigt bra! Men dyr.

Vi blev sittande i soffan och fastnade i två julfilmer, ”En underbar jävla jul” och Tomten är far till alla barnen”. Muntert… Men kul!

I dag gjorde jag också min återkomst till DN.se med en krönika om det som händer på den politiska fronten i USA när det gäller ufo. Roligt att vara tillbaka i spalterna igen även om det kommer att bli sällan.

Framåt 00.30 var det dags för sängen, då satt grabbarna kvar och tittade på ”Apocalypse now”.

Loading