Dagsarkiv: 14 december 2023

Julbord och klar med bildtexterna

Markus tar för sig av julbordet.

Efter en stund vid datorn pratade jag med min tidigare arbetskamrat Mia på förmiddag en. det var länge sedan vi gjort et och det var riktigt kul att få lite uppdateringar både från hur hon har det och från jobbet.

Markus dök upp framåt 11 för att hjälpa oss att städa, något han är en riktig fena på. Men 12.30 var vi alla på plats på Viksjö GK:s restaurang för att äta julbord tillsammans.

På plats för julbordet.

Markus som spelat och tränat där träffade givetvis ett gäng som han kände men numera är han inte här lika ofta längre eftersom han mest jobbar på Bro Bålsta GK. Julbordet var riktigt bra och vi imponerades av de minismå potatisarna och likaså ägghalvorna som slank ned i en tugga.

Ännu en.

På vägen hem stannade vi till på Skälby livs där jag hade ett paket att hämta ut, närmare bestämt en ny bok om Palmemordet skriven av Bo J Theutenberg som arbetade som Palmes folkrättssakkunnige. Nu påstås att boken ska ge nya uppgifter som kan förklara mordet och författaren själv skriver att han ser det som en skyldighet att berätta vad han vet av historiska skäl. Vi får se.

Hemma fortsatte jag att skriva bildtexter och innan kvällen var slut var jag faktiskt klar. Markus körde vidare med dammsugaren och gjorde ett bra jobb också den här gången. Fick ett mejl från vännen Harri som jag köpt många rymdfrimärken av genom åren och nu erbjöd han mig ett antal som jag faktiskt inte hade, så det blev affär.

Fick också en fråga från två elever som vill intervjua mig om sekter. Så det blir det lite längre fram i december.

Efter kvällsmaten blev det Julkalendern och sedan en stund till vid datorn efter att vi hängt tvätten gemensamt.

Sist på kvällen mejlade jag iväg alla bilder och bildtexter till min redaktör Andreas. Sedan blev det sängen med ”Ristmärken” som jag läste ut. Johan Theorin kan man lita på. Välskrivet, engagerande, spännande och ett trevligt sällskap hela vägen från start till mål.

Loading