Dagsarkiv: 18 december 2023

Tunga rapporter från Finland

Finländsk leverans.

I morse kom Bring och ställde tre stora lådor utanför dörren medan jag stod i duschen. Och de var väntade. Innehållet var den sista sändningen med den finländska ufoföreningen FUFORAs rapporter som nu ska skannas av AFU. Vi (läs vår skanningsansvarige Leif) har redan skannat 1 077 rapporter åt dem men nu kom resten som sräcker sig fram till 2009.

Jag kånkade (med visst besvär) in dem, packade upp allt och bar ned rapportpärmarna till källaren. Allt var perfekt och minutiöst packat efter konstens alla regler med tjock kartong, vaddering, bubbelplast och varje rapportpärm inslagen i plast. De hade klarat en vecka på Östersjöns botten!

Rapportpärmarna.

Nu får de stå hos oss tills jag åker till Norrköping nästa gång.

När Anneli kom hem från yogan gjorde vi en utflykt på några timmar som slutade i Barkarbystadens köpcentrum där Anneli bytte några batterier och jag köpte en burgare.

Hemma satte jag mig och läste vidare i den fängslande boken om Churchill under sitt första år som premiärminister och Anneli började på Johan Theorins första bok i Ölandsserien ”Skumtimmen” så nu har hon många härliga läsupplevelser framför sig innan hon får ta sig an den senaste i raden, ”Ristmärken”.

Jag har också hjälpt Felix och filmteamet med lite uppgifter inför morgondagens intervju och så foton på annonser och artiklar som har med Gösta Carlssons pollenindustri att göra. Sent på kvällen plockade jag också fram fyra filmer med misstolkningar som behövs till serien.

Jag har också mejlat med några elever som vill intervjua mig, hjälpt den finländska kollega som ska ta sig an märkningen av alla de digitala filerna och mejlat med en amerikansk ufolog och så hjälpte jag en kamrat i norra Sverige som hade en fråga om Starlinksatelliterna.

Julklapp.

Brevlådan var full med julkort och ett och annat julbrev plus en trevlig julklapp från min redaktör på Historiska brott & mysterier. En ny utgåva av Viktor Rydbergs klassiska ”Tomten”.

Fick också ett julmejl från Bob Rickard i London som nu är på väg att flytta. Och hittills har han packat 300 lådor med sina böcker och nära knäckt sin rygg igen. En del av dessa lådor ska till AFU vad det lider. Flytten blir inte så lång, inom Ilfordområdet, så vi kommer att känna igen oss när det blir dags för nytt möte. men redan i januari bär flyttlasset av.

I dag tog vi in Brantevikssillen som stått utanför dörren sedan jag gjorde den och så smakade vi av. Mycket bra! Det blev hyfsat tidigt i säng, mest för att boken lockade!

Loading