Dagsarkiv: 13 december 2023

Årsmöte, AFU-möte och Skärblacka

AFU:s nya styrelse.

Stack iväg med bilen vid 08.30 för att plocka upp Carl-Anton i Nyköping strax efter 10 och så vidare till AFU för årsmöte på slaget 11. Bra väglag hela vägen och minus två grader hela dagen. Helt okej.

Mötet tog 40 minuter och förutom en del ekonomiska spörsmål och en del prat om den planerade flytten (som vi verkligen hoppas ska bli av) valde vi en ny styrelse i form av följande personer: Clas Svahn, Anders Liljegren, Thomas Michanek och Carl-Anton Mattsson (suppleant) där jag fortsatt fungerar som ordförande och där Anders är platschef och ekonomiansvarig.

Men vi hoppas också kunna utvidga styrelsen med två personer och då med alla som ordinarie. Men om detta måste vi ansöka hos Länsstyrelsen, vilket Anders kommer att göra.

Detta betyder också att Håkan Blomqvist nu lämnar AFU:s styrelse efter många år. Håkan är en av grundarna till AFU och hans insatser för arkivet kan inte med ord beskrivas. Och även om han nu inte längre sitter med i själva styrelsen fortsätter han dagligen att arbeta för AFU genom sitt outtröttliga skannande av svenska föreningsarkivalier. Fantastiskt är bara förnamnet. Efternamnet skulle i så fall var ovärderligt.

Isak och Ida.

När vi skulle gå mötte vi konstnären Isak Sundström och hans kollega Ida som arbetar på ett större utställningsprojekt som ska visas på Norrköpings konstmuseum nästa år. Isak och jag har träffats tidigare i samband med att jag höll föredrag på Luftslottet i Götene i Jonas Liveröds regi den 13 juli förra året.

Möte på Hyresbostäder.

Efter mötet tog vi min bil till Chilli för mat och prat och sedan vidare till nästa möte som var i hyresbostäders lokaler inne i stan. Tomas Lindquist tog emot och det var skönt att komma in, för trots att det alltså bara var ett par grader kallt kändes det genom märg och ben.

Mötets fokus låg på framtiden och vi fick information från en expert på hur man kan få in pengar till vår verksamhet. Vi hann också prata lite mer med Tomas om hur vi ska fortsätta framåt, för det vill vi alla. Men vägen är lång, den saken förstår vi.

Nina och Carl-Anton.

Strax före 15.30 var jag och Carl-Anton på väg till Nina i Skärblacka för att hämta drygt 40 kassar med böcker från Kent Kilbys dödsbo. Nina och några av hennes barn hjälpte oss att packa bilen som blev full till sista centimetern.

Det var väldigt snällt och omtänksamt av Nina att tänka på AFU och när jag och Carl-Anton stannade till på arkivet för att göra en första grovsortering var det bara att konstatera att många av böckerna kommer att passa perfekt i våra samlingar. Nio kassar lämnade vi där innan jag körde hem Carl-Anton och fortsatte till Järfälla.

Markus gjorde en bra insats.

Efter det är ganska fullt i garaget ringde jag Markus och stannade till där och så bar vi in det mesta till hans förråd. Men en del hängde med hem eftersom det var ett par lådor på AFU som behövde gås igenom och det var lika bra att jag gjorde det.

På plats hos Markus som har ett stort förråd.

Under dagen har jag också hjälpt dokumentärfilmteamet med lite uppgifter som en illustratör var i snabbt behov av och det kunde jag göra tack vare Anneli som var hemma och kunde mejla mig både bild och text.

Har också pratat med Niklas om i går fick klart med ett femårigt visum till USA som gör att han kan åka dit och arbeta för TT om det skulle behövas.

Och så publicerade Mike Ryan sin intervju med mig för sin podd UFO Talker som ni kan lyssna på här.

Efter att ha ätit kyckling med Anneli satte jag mig och gick igenom alla böckerna som jag haft med hem och sorterade ut dem som ska tillbaka till AFU och de som ska säljas. Tog några timmar men vi hann också titta på julkalendern givetvis.

Först efter midnatt var det dags för sängen. Men då hade jag också hunnit få en bekräftelse från den sista av dem som vi vill intervjua till dokumentärserien att han ställer upp det datum som vi hade föreslagit.

Loading