Dagsarkiv: 26 december 2023

Bilproblem och spelkväll

Upplagt förspel.

Julen fortsätter i lugnt tempo men med ett mindre problem när Niklas skulle åjka till Jakobsberg och bada och jag och Markus hem till honom och rigga upp den teve han fick i julklapp. För medan teveinstallationen gick perfekt så dök inte Niklas upp hemma som var tänkt utan ringde istället.

Markus återvinningsrum var överfullt.

Beskedet var dystert. Han stod på parkeringen utanför badhuset och alla lampor på instrumentpanelen varnade för allt möjligt men det var omöjligt för honom att lägga i en växel. Bilen var stendöd.

Niklas bild av instrumentpanelen.

Så jag ringde Falcks assistans och fick besked att de skulle kunna hjälpa oss inom en timme, vilket var helt okej kändes det som. Och jag satte mig i Markus bil och körde till simhallens parkering under tiden. Såg vår bil stå på en plats där och gjorde ett försök att starta den. Och – den gick igång!

Så Niklas fick ringa tillbaka till bärgaren och avbokade men fick rådet att vi nog borde köra i minst 45 minuter för att se till så att batteriet var ordentligt laddat. Och det blev min uppgift.

Det blev en tur längs Europavägen mot Upplands Bro och tillbaka och så lite körning i Jakobsberg, ett stopp för att tanka (stängde inte av motorn) och sedan en liten runda innan jag körde hem.

”Världens underverk” var kul!

Hemma hade Maria och de övriga dragit igång ”Världens underverk” som var ett riktigt kul spel där jag hoppade in och spelade med Anneli och där Niklas vann. Maria hade med sig lite bubbel som vi delade på och efter spelet, som gick ut på att identifiera en himla massa hyfsat välkända platser runt om på jorden, åt vi kallskuret med potatisgratäng.

Sedan fortsatte kvällen med Mig, ett kunskapsspel som Niklas också tog hem, och där blev det också en hel del skratt. Jag var riktigt imponerad över hur duktiga båda grabbarna var.

Under dagen har jag mejlat till en ufovän i Mexiko som vill skänka tidskrifter till AFU och till min vän Gunter i London om att få låna en bild som han tagit av en galax till en artikel jag skriver. Gunter är en gudabenådad astrofotograf och trots att han bor i Londons utkant tar han fantastiska bilder.

Själv har jag fortsatt läsa i Dean Koontz ”Hotet” som jag började på i går. Det var länge sedan jag läste Koontz och det var kul att stifta bekantskap med den drivne författaren igen. Så den gjorde jag några nedslag i under dagen och sedan blev den min nattlektyr när vi hoppade i säng en god bit efter midnatt.

Loading