Dagsarkiv: 25 december 2023

Biodag och mer snö

Biodags.

En riktigt bra sovmorgon inledde dagen, sedan skinkmacka till frukost och så ut för att skotta lite snö. För det hade kommit en drös i natt igen. Man kan inte klaga på den vita julen.

Utsikt på morgonen.

Det skulle bli en lugn dag i dag var det tänkt och så blev det verkligen. Efter att vi dukat fram en andra vändan av gårdagens julbord (plus dopp i grytan) var det läge att sätta oss i Markus bil och sikta mot Kista där vi fyra skulle se ”Hammarskjöld” med Persbrandt. Premiär och salongen var full.

Jag hade hyfsat stora förväntningar på filmen och var nyfiken på hur Dag Hammarskjöld skulle skildras och jag tycker nog att mina förväntningar infriades. Skulle absolut ge den en stark fyra. Det var svårt att inte bli tagen av FN-chefens öde och som biobesökare blev jag nyfiken på att veta mer om honom.

Både jag och Anneli har besökt Backåkra eftersom några av våra vänner från Mariestad bor ett par stenkast därifrån. Men längre än så, och genom artiklar i tidningarna om vad som egentligen orsakades hans död, har jag inte kommit.

Chicago.

Hemma igen fixade vi tjocka revbensspjäll med en supergod sås som Markus ansvarade för och sedan åt vi i godan ro och drack ett gott vin till innan vi plockade fram kortleken och spelade Chicago där det gick väldigt bra för mig. Pojkarna lämnade bordet efter första långa rundan men Anneli höll ut i två korta till.

Markus i bokläsartagen.

Under dagen fick jag underbar massage av Markus som har världens bästa massagehänder. Det var riktigt nyttigt för min onda rygg. Jag kommer att boka in honom i morgon också. Båda pojkarna har också legat i soffan och läst i sina böcker.

Jag och Niklas hann bada bastu medan vi tog en paus i ”Sällskapsresan” som blev kvällens filmunderhållning. Gick på Fyran men tack vare pausen kunde vi spola oss över reklamen sedan. Under tiden åt vi Annelis goda knäck som blev sällsynt lyckad i år.

Ufomässigt en lugn dag. Fick en del positiva kommentarer på min krönika på DN.se i går och så ringde Felix för att diskutera den. Men det var nog allt.

Vid midnatt blev det sängen för mig och Anneli. Ny bok att läsa.

Loading