Dagsarkiv: 20 december 2023

Julfest på Berns

Julsittning på Berns.

Klockan 12 var jag på plats på Berns för att vara med på Felix Herngrens julfest där han bjudit in vänner för julmat, underhållning och massor av trevligt prat. Jag och Fred Andersson fick äran att vara med i år eftersom vi båda jobbar med Felix på ufodokumentären och det blev en fantastisk kväll med så många möten och mycket ufoprat.

Felix hälsar välkomna.

Jag satt vid bord nummer 13 och fick min gamla chef från DN Peter Wolodarski som bordsgranne. Detta är ju en herrmiddag så några bordsdamer fanns inte i sikte. Till vänster om mig hade jag Dragomir Mrsic, programledare och skådespelar och kanske har ni sett honom i ”Snabba cash”. Ett steg längre bort satt TV4:s innehålls- och kanaldirektör Fredrik Arefalk som jag nog pratade mest med under maten.

Sillsidan.

Och maten var gudomligt bra, massor av fina sillar, ostron och bra julskinka. Jag gick flera gånger innan jag kände mig nöjd. Sedan fylldes det på med en suverän anka och efter den godisbord.

Drängarna.

För underhållningen stod Orphei Drängar som var både roliga och riktigt bra på det de sjöng, givetvis. Deras ledare vände sig direkt till Felix med ett snyggt och vitsigt tal som vi alla skrattade gott åt. Det hade inte undgått honom att Felix numera jagade ufon!

Fredrik Lindström och Felix.

Jag fick också möjlighet att prata en god stund med Kristian Luuk och Fredrik Lindström – om ufo och AFU. Och det var många kända ansikten där som Leif G W Persson, Johan Glans, Johan Ulveson, Thomas Bodström, Henrik Schyffert och Tomas Brolin som kom som tomte. Jag kunde inte låta bli och gå fram och tacka honom för alla fina fotbollsstunder under hans glansdagar. Själv hade jag en slips med de sju dvärgarna på vilket var juligt det också.

Undertecknad och Tomas Brolin.

Flera kom fram till mig och ville prata ufo och en man berättade att hans pappa hade varit chef för Flygenhet 66 som var ett hemligt flygförband med uppgift att flyga Nato-agenter ut ur Sverige eller placera infiltratörer vid finska gränsen mot Sovjetunionen om kriget kom.

Det blev väldigt mycket ufoprat och mycket prat om fenomen över huvud taget under nio timmar jag var kvar. Några berättade om egna upplevelser, många hade sett ”UFO Sweden” och andra var bara nyfikna och ville pumpa mig på information. Något som fortsatte när vi senare lämnade Berns nedre salong och gick upp en trappa för att äta godis och umgås.

En av de mest nyfikna var musikern David Larsson som tillsammans med några andra pratade ufo med mig i säkert 90 minuter. En skarp kille som ställde väldigt bra frågor.

En suveränt trevlig kväll som jag avvek från vid 22-tiden och åkte hem till Anneli. Sedan blev det Churchillboken i någon timme.

Loading