Dagsarkiv: 9 december 2023

Julträff, FuF-möte och granen klädd

Undertecknad, Anneli, Åsa, Johan, Ola och Anders på plats hemma hos Johan.

Jag ägnade förmiddagen åt att gå igenom resten av min redaktörs anmärkningar och frågor, fixade till allt och skickade sedan tillbaka hemma inlagan till boken till Andreas. Så nu återstår endast bildjobbet som jag kommer att ägna en del av morgondagen åt.

Medan jag satt vid datorn klädde Anneli granen och min insats blev att tillsammans med henne sätta upp ljusen i den. Svårt att göra ensam.

Johan berättar under Zoommötet.

Efter lunchen var det dags för en timmes möte med UFO-Sveriges fältundersökare via Zoom. Mötet kallas FuF, alltså fältundersökarforum, och där delar Johan Gustavsson ut uppgifter till undersökarna och berättar lite om vad som hänt sedan sist. Thomas Michanek berättade om sin uppdatering av fältundersökarmanualen och jag om det senaste från USA (som jag skrev en artikel om på ufo.se i dag), arbetet med min bok och om filmningen i USA i mitten av november. Dessutom gav även jag ett exempel på ett fall som jag undersökt. Mikael Karlsson höll ordning på oss.

Vi klarade av allt på en timma vilket var bra.

På väg genom Gamla stan.

Sedan gjorde jag och Anneli oss klara för att ta buss, pendel och tunnelbana till Gamla stan för att träffa Johan Theorin, Anders Parsmo och Åsa Larsson och hennes Ola för att äta lite julmat, testa julöl och prata i några timmar. Detta har blivit en riktigt trevlig tradition sedan några år och givetvis blir det en del bokprat. Och så berättade jag och Johan några tomtehistorier – riktiga sådana givetvis.

Vi fick Johans senaste ”Ristmärken” som jag ser fram emot att börja läsa, just nu har jag bara en faktabok (”Exit jorden”) och H C Andersens sagor som jag börjar tröttna på. Lite för mycket religiösa pekpinnar för min smak.

Vi hade i alla fall fem trevliga timmar med julgänget och till slut var vi nog ganska överens om att Fullers 2022 (lagrad ett år) var den bästa.

På vägen hem fick jag in en rapport om en serie föremål som en person sett röra sig på rad från Provence den 26 september i år och medan tunnelbanan rullade tog jag reda på att det just den dagen skett en Starlinkuppskjutning som dessutom hade filmats. Så jag skickade mannen en länk från Youtube och han var nöjd med svaret.

Hade också kontakt med en vän som vill bli av med böcker, närmare tre kubikmeter, som nu ligger i Västerås. jag och Anneli åker dit nästa helg och hämtar så mycket vi kan då.

Väl hemma blev det sängen snabbt för Anneli och lite senare för mig. Ville läsa lite Johan Theorin också!

Grön och grann i stugan.

Loading