Dagsarkiv: 23 december 2023

Dan före doppardan

Samlade för julen.

I dag åkte jag till Solna och hämtade Niklas medan Markus tog bilen från Jakobsberg till oss. Men först skottade jag snö för det hade kommit en del under natten och när Niklas och jag var tillbaka hos oss fortsatte vi att skotta.

Plogbilen hade gjort sitt och gatan var ren och fin och dessutom hade den plogat trottoaren och tagit bort all snö från infarten. Snyggt!

Janssons på gång.

Lunchen blev inte särskilt julig eftersom den bestod av ryggbiff och entrecôte men till kvällen blev det Janssons frestelse som Anneli, jag och Markus hjälptes åt med. Och numera gör vi den alltid med löken stekt lite lätt.

När pojkarna åkt ut en sväng för att handla de sista klapparna gick jag och Anneli till Åkermyntan för att köpa julklappspapper och lite mat som vi behövde.

På promenad från Åkermyntan.

Har passat på att ringa ett antal kamrater för att önska God Jul och svarat på ett gäng mejl och mess men det är i morgon som vi satsar på vår julbild i vanlig ordning. I år utan Raili, tyvärr. Hon är helt enkelt för dement numera så det fungerar bara inte. Väldigt trist att hon inte kan vara med och fira.

Annars har vi softat, ätit lite godis, lyssnat på julmusik och på Niklas som tillsammans med Markus bar upp hans gamla elorgel och bjöd på egen musik. Jag ägnade en stund åt att skriva ett tackbrev till en kvinna som skänkt 6 000 kronor till AFU nu i slutet av året. Så viktigt!

Kvällen blev minst sagt lugn. Vi tittade på Uppesittarkväll på TV4 och vann ett par lotter, inga bilar! Sedan tröttnade vi innan det blev för mycket reklam och vinster till höger och vänster och tittade på ”Vi behöver varann” på SVT Play istället. Inte så dum.

Några skinkmackor och en hel del godis intogs framför teven. Klockan 01 var jag och Anneli i säng. Sist skrev jag en varning om att någon idiot skickar ut vänförfrågningar i mitt namn på Facebook. Bluff. Ta bort dem och besvara dem inte.

Loading