Dagsarkiv: 5 december 2023

Jobbar med bokbilder och sorterar

Bilen lastas.

En stor del av dagen har jag sorterat böcker, de 15 lådor som jag fick med mig från AFU i går har nu gåtts igenom. Väldigt mycket som jag hoppas kunna sälja och så en handfull som ska tillbaka till arkivet sedan jag hittat kopplingar till våra ämnen i böckerna.

Det är bara så tråkigt att konstatera att många av böckerna har utsatts för allt möjligt som fått dem att gulna och bli riktigt skitiga. Jag har torkat och gjort rent så gott jag har kunnat men det är bara att inse att en bok som säkert varit värd flera hundra kronor genom vanskötsel har minskat till kanske en femtiolapp. Om ens det.

Jag har också gått igenom ett tjock myntalbum som Carl-Anton skänkt för att dels plocka ut alla mynt som har ett silvervärde och som kan säljas till förmån för AFU, och dels att leta mynt som jag själv saknar i min samling. Hittade nog ett tiotal sådana så det var inte så illa.

Fick telefon från en persons gode man som skulle betala in 500 kronor som mannen var skyldig UFO-Sverige. Vi pratades ju vid i går och då påminde jag mannen om att han aldrig betalade för de saker jag postade till honom före sommaren. Så nu kommer pengarna ett halvår senare. Alltid något.

Jag och Anneli var iväg och veckohandlade på Coop också. Inte den stora julhandlingen, den kommer senare, men rätt mycket ändå.

Hemma jobbade jag på med att göra ordning på bilder till nya ufoboken. Det tog några timmar till under kvällen och på så vis slapp jag också se de svenska fotbollsdamerna förnedras av Spanien. Som om det inte räckte med killarna…

23.30 blev det sängen med en god bok.

Loading