Dagsarkiv: 1 december 2021

Två pallar på väg från Toronto

De två pallarna.

Äntligen är de två pallarna med ufomaterial på väg från Toronto! det var nästan så att jag började undra om de aldrig skulle hämtas men efter ett tredje byte av lokalt transportföretag som kom meddelandet från det företag AFU och jag samarbetar med i USA klockan 17.26 – nu är pallarna på en lastbil och färden mot hamnen, via ett första lager, har börjat.

Den här processen började den 12 december 2020 med att ufologen Drew Williamson hörde av sig till mig och undrade om AFU skulle vara intresserat av en större samling uforapporter, böcker, tidskrifter, nyhetsbrev, prylar, inspelade band som samlats under 30 år av flera lokala ufologer: Tom Theofanous, Larry Fenwick (CUFORN), Bonnie Wheeler (Cambridge UFO Research Group) och Errol Bruce Knapp. Totalt cirka 650 kilo.

När jag tittar tillbaka på den korrespondens som jag och Drew haft under den här tiden och den som jag haft med företaget som hjälper oss med transporten så är det närmare 200 mejl som har utväxlats. Först för att Drew skulle känna sig trygg med att AFU tar hand om allt på ett bra sätt och sedan med beställning av pallar, plast, överföring av pengar och packning och alla papper som hör i hop med en transport över Atlanten.

På slutet strulade det till sig ordentligt och det skulle ta en vecka innan de två pallarna plockades upp av en lastbil från Drews tomt i Toronto. Då hade det hunnit snöa en gång men en presenning och plasten runt lådorna skyddade det hela plus att allt stod på plastpallar.

Ingenting är lätt när det gäller dessa transporter men jag är glad och stolt att 650 kilo ufomaterial snart kommer att vara på väg över Atlanten. Ett stort tack till Rowena på transportföretaget i Florida och till Drew som räddat materialet och själv burit ut allt och packat.

Jag gick upp redan före 08 i dag eftersom jag hade lite jobb att göra och en stund efter det ringde vår tidigare granne Gunnar på dörren med tolv kassar böcker i bilen. Böcker som donerats av Hans Sterner i Gävle och som nu kom hit tack vare att Gunnar och Vanja flyttat till samma stad och var snälla och hämtade upp det hela.

En del av böckerna ska till AFU och en del ska säljas till förmån för AFU.

Efter lite prat med Gunnar blev det badminton med Stefan och det slutade med vinst för honom efter 15–10, 9–15 och 12–15 i en hyfsat jämn match där jag borde ha missat lite mindre.

Pepparkakor på gång.

Framåt eftermiddagen gav sig Anneli på att baka årets pepparkakor, inga jättemängder men så att det räcker till att bjuda på. Själv gjorde jag mitt bästa för att tömma en hög papper som låg i köket och sortera in dem på rätt plats.

Klockan 14.30 blev jag intervjuad av två elever från en skola i Skåne som arbetar på en redovisning om sekter, främst Scientologerna, Jehovas vittnen och Folkets tempel. Vi pratade i trettio minuter och de var mycket nöjda efteråt.

Jag tog en tur till återvinningen för att kasta en del skräp från garaget (iskallt!) och till Barkarby för att handla. Passade även på att byta nyckelbatteri när jag var i närheten av Motordepån eftersom lampan hade börjat varna. En annan sak som tog slut var pulvret till skrivaren men vis av skadan hade jag en extra laddning i källaren och kunde stoppa in den varefter jag beställde

Kvällen blev lugn med köttfärslimpa och potatismos med brunsås och så slog vi oss ned och tittade på årets julkalender. Den vill vi gärna se – om den är bra. Och vi kommer att ge den en chans.

Eftersom Christian på jobbet tipsat om ett bra program om hur egyptierna fraktade stenarna till Cheopsbygget letade vi rätt på det på SVT Play och det var mycket intressant och vi kan verkligen rekommendera det.

Pratade en stund med Tobias som är mannen bakom ufo.se och vår satsning på Black Friday-erbjudande. Även i år blev det en succé och vi har fått in minst 50 nya prenumeranter och medlemmar så här långt. Men då ligger redovisningen lite efter så det kommer att bli fler. Intresset för UFO-Sverige är fortsatt stort och allt är väldigt positivt just nu.

Läste också vidare i min Bibliotekstjänstbok och svarade på mejl innan det blev sängdags vid midnatt.

Loading