Dagsarkiv: 3 december 2021

Klapphandlande och dansk ufonyhet

I Vällingby.

Julfrimärken inhandlade i Barkarby, kuvert i Jakobsbergs centrum och så lite klappar i Vällingby. I dag har det blivit lite juligt när jag gav mig ut på lite shopping medan Anneli fortfarande jobbade men sedan tillsammans då det blev lite klapphandlade till oss båda och till pojkarna.

Jag hämtade också upp några Sapporo som Anneli beställt til vår Japanafton när jag ändå var ute och for så nu har vi allt vi behöver tills i morgon då Niklas och Markus kommer liksom Ylva.

Granen i Jakobsbergs centrum.

Kunde inte låta bli att smita in på Myrorna för att se om det kommit in något roligt i skiv- eller bokväg men den butiken är verkligen uselt sorterad på båda fronterna. Inte minst skivorna kunde de kasta 95 procent rakt av utan att någon skulle sakna dem. Men jag investerade 39 kronor i ”The Wire” på box eftersom jag hört så mycket gott om den serien. Nu ska vi ge den en chans.

Annars är Jakobsbergs centrum ett öde månlandskap men varannan butik igenslagen. Det är riktigt dystert att gå där. Förhoppningsvis kommer de nya bostäder som just nu byggs intill att ge fler kunder och kanske skapa lite nytt liv där.

Visst är de vackra!

Under dagen kom brevbäraren med en bunt förstadagsbrev som jag köpt på Tradera. Riktigt vackra saker med härliga illustrationer. Sådana som jag kunde ha tänkt mig att köpa även om jag inte samlat på frimärken.

Senare läste jag också ut Johan Leths ”Rex Machina”, den andra delen i en serie om hur artificiell intelligens blir ett hot mot vanliga människor i en inte allt för avlägsen framtid. Skrev en recension på 200 ord och skickade in till Bibliotekstjänst.

Dagens ufonyhet kommer från Danmark där försvarsminister Trine Bramsen svarar konservative Niels Flemming om dansk militär under de senaste tio åren observerat föremål som liknar dem som amerikanska flottans piloter har filmat och vittnat om.

Bramsen konstaterar att några observationer av okända föremål inte har gjorts vare sig visuellt eller på radar och att försvaret sedan 2009 hänvisar vanliga danskar till vår systerorganisation Sufoi för att rapportera det man ser.

Försvarsministern säger också att det givetvis kan finnas sådana föremål och att de i så fall skulle kunna utgöra en fara för de egna flygplanen.

I en intervju med Berlingske säger Major Karsten Marrup att det inte längre råder någon tvekan om att det förekommer observationer av okända föremål, även om det alltså inte har observerats några över Danmark de senaste tio åren:

”Vi skal ikke længere tale om nogen har set noget eller om der findes nogen, der flyver rundt i luften. Det gør der. Der er noget, som flyver rundt og som vi ikke kan forklare hvad er.”

Under dagen blev det en del diskussioner på EuroUFO-listan om en artikel i Liverpool Echo som på typiskt brittiskt manér gjorde en höna av en fjäder. För oss som undersökt uforapporter var det lätt att se att det rörde sig om ljus från en strålkastare en bit bort.

Ett av vittnena googlade men hittade inte svaret. Ja, herregud. Tron på Google är verkligen stor hos många.

Kristian Luuk tackar i rutan och vi är nöjda med vår insats.

Kvällsmaten blev tunna revbensspjäll med pommes för mig och grönsaker för Anneli. Gott. Sedan tittade på på ”På spåret” och fick ihop 43 poäng vilket vi var nöjda med. Alltid kul att köra med Duoappen och se hur vi klarar oss mot de som tävlar på riktigt –men vi får ju lite hjälp så att jämföra är inte särskilt rättvist.

Vi har också dammsugit och tvättat för att få fint inför i morgon och så såg vi givetvis på det nya avsnittet av julkalendern.

Strax efter 23 fick jag ett mejl från vårt transportföretag i Florida om att nu befann sig de två pallarna från Drew Williamson i ett lager för omlastning till container. Och så fick jag kolla igenom handlingarna som följer med och som så ofta var det fel på numret till Anders som ska ta emot dem. Skrev och bad dem ändra det vilket jag hoppas att de gör.

I säng vid 23.30 för att läsa.

Loading