Dagsarkiv: 18 december 2021

Brantevikssillen på gång och fortsatt insamling

Nu ska den bara stå ett tag.

Har jobbat på med mina julklappstips som jag hoppas vi kan publicera på DN.se i helgen. Det är ett antal böcker jag läst under året som jag nu tänker tipsa läsarna om. Tog bilder av böckerna och så fick Anneli plåta mig med tomteluva som stor vinjettbild. Resultatet av min möda kan ni se på DN.se.

Anneli och Ylva tog sedan bilen till Norrtälje där de ska bo i natt och ha det lite jultrevligt. Själv jobbar jag resten av helgen så det var ett bra tillfälle för tjejerna att göra något på egen hand.

Innan det blev jobb fixade jag klart Brantevikssillen som stått i lag över natten, nu ligger den varvad med kryddblandningen som ni kan se här ovan. Om ett par dagar är den klar att ätas.

Tittade på upplösningen av skidskyttet där systrarna Öberg kom etta och trea i ett spännande lopp som Elvira alltså vann. Första världscupsegern för henne vilket var kul.

I går ringde en man från Nybro om något han sett och fotograferat på himlen och i dag fick jag hans bilder. Alla tagna rakt mot den plats där både Venus och Jupiter befann sig vid tillfället. Och med ett 300 mm objektiv på frihand.

Rörelseoskärpa.

Den kombinationen gör det omöjligt att få en skarp bild av de små himlaljusen och istället visas händernas skakningar tydligt på bilderna. En av dem kan ni se här ovan.

Jag ringde mannen som förstod läget och efter att ha pratat en stund fick han svar på en del andra frågor han gått och funderat på också.

Under arbetskvällen hade jag coronafokus och det rullade på rätt bra med både läsning och artiklar. Det blev också en artikel om James Webb-teleskopet och att det nu finns ett datum för uppskjutningen av det – på julafton!

Jag hann också hjälpa Mia att tömma ett skåp eftersom hon måste få bort ett av de två hon nu har när vi möblerar om.

Insamlingen till de nya hyllorna gick bra även i dag men först på måndag vet jag lite mer i detalj hur det har fallit ut. Men det blev några tusen även i dag.

Pratade med Mats som satt och åt pizza i Norrköping efter att han Håkan, Margareta, Tobias, Carl-Anton och Roger plockat tidningar och lagt nya UFO-Aktuellt i kuvert. På måndag postas de till prenumeranterna.

När det blev matrast gick jag och Björn till Wang Sushi och hämtade hem sushi och en laxskål som vi sedan åt i foajén till DN.

Efter 01 var jag klar med allt och kunde åka hem. Eftersom Anneli inte var hemma så gick det som så ofta när jag är ensam, jag blev uppe lite längre än jag hade tänkt mig. Plockade fram några hårda mackor och ett glas kall mjölk och satte mig och tittade på ”Världarnas krig” som finns som nyinspelad serie på SVT Play och som har förflyttat fokus från USA till England.

Inte så dum men nu återstår två avsnitt innan det går att säga något säkert. I säng vid 03.

Loading