Dagsarkiv: 28 december 2021

Brevskrivande och sista dagen före nyår

När Anneli tog bilen och Raili och körde till Norrtälje för att byta julklappstofflorna satte jag mig vid datorn och skrev brev. Ett antal tackbrev till folk som skänkt pengar till AFU-insamlingen för att kunna köpa nya hyllor.

När jag pratade med Anders på arkivet lite senare på dagen så visade det sig att insamlingen nu gått i mål. Vi har alltså samlat in nog med pengar för att kunna köpa de nya rullhyllorna utan att behöva ta av våra fondpengar. Inte illa och väldigt, väldigt bra.

AFU behöver en stadig ekonomi som garanterar att vi kan fortsätta hålla den höga standard vi har i dag men också att vi kan fortsätta expandera.

Fick en usb-sticka på posten i dag från en man i Degerfors. Stickan innehöll en filmad intervju med två kvinnor som berättar om ett möte med mylingar i skogen en bit från deras hus i Åseda. Mylingar finns ju i folktron och är vålnader efter mördade barn men jag är inte riktigt säker på att det är dessa damerna syftar på. Småfolk är det i alla fall.

Det var fascinerande att lyssna på deras beskrivning av mötet med ”di sma” och jag kommer säkert att få användning för vittnesmålen när jag skriver om sådana observationer i framtiden.

Pratade en stund med Håkan E medan jag väntade på bussen och han hade skickat iväg ett gäng beställningar som kommit in via Tidningskungen där folk ville ge bort UFO-Aktuellt i julklapp till någon vän. Riktigt kul att tidskriften sprids på det sättet.

I dag är det sista passet före nyår, känns bra. Det har varit en rätt intensiv jul på jobbet även om det inte har varit så många nyheter att hugga på. Men när det händer lite får man jobba på för att hitta något, så lugnt blir det aldrig.

Också i dag blev det en del Finlandsfokus då den finska regeringens beslut om att tillfälligt avskaffa vaccinationsbevisen som inträdesbiljett till olika evenemang och platser först inte kom, sedan sköts upp och sedan plötsligt blev verklighet.

Jag ringde generaldirektören på Institutet för hälsa och välfärd, Markku Tervahauta, igen för att reda ut vad som egentligen hände men inte heller han visste varför det dröjde. Sedan kom Helsingin Sanomat med en bekräftelse på att frågan skulle prövas och beslutet skjutas upp men så en timme senare fick jag mejl från Markku Tervahauta om att beslutet plötsligt hade tagits.

Som tur var hann jag göra om min artikel till papperstidningen precis före deadline.

Matpaus på Ewog.

Matrasten tog jag och Björn på Ewog på Lilla Essingen och jag beställde en hamburgertallrik så det blev icke julmat igen.

När kvällen närmade sitt slut var det dags att börja avveckla verksamheten, städa skrivbordet och lämna kvar en liten trevlig gåva till den som sitter här nästa skift. Det blev lite godis den här gången. En trevlig tradition.

Hem vid 01.15, tar ner tvätt, betalar räkningar och sorterar in papper. I säng 02.30.

Loading