Dagsarkiv: 15 december 2021

Intervjuar Tegnell och skriver föredrag

UFO-Sveriges nya rapportdatabas växer fram.

När jag som bäst höll på att förbereda frågor hörde Anders Tegnell av sig och tidigarelade intervjun som vi hade bokat till 11.30. Ett annat viktigt möte hade dykt upp och så blev det 10 istället, men det fungerade det också även om det blev lite kort varsel (sju minuter).

Intervjun resulterade i alla fall i två artiklar varav den ena kom ut under kvällen och den andra ska publiceras i morgon. Fokus på den första var julen och omikron och den andra kommer att handla om munskydd.

När jag väl var klar med del ett blev det lunch med Anneli och det senaste avsnittet av julkalendern och sedan tog jag en frimärkspaus innan det var dags att skriva vidare på Tegnellintervjun del två. Gjorde också några extra intervjuer till den.

Under dagen har jag fått en del mejl från kamrater i England som fått mina julkort och det är givetvis roligt att höra ifrån dem. Bästa nyheten kom från Bob Rickard i London som kunde berätta att han skaffat en ny avfuktare i källaren som gjort att all den hemska lukten som funnits där i flera år nu har försvunnit.

Helt fantastiskt med tanke på de många timmar jag, Carl-Anton, Håkan och mina pojkar Markus och Niklas har tillbringat där och hur allting där nere tagit lukt av fukten.

Framåt kvällen deltog jag i en presentation av det som ska bli UFO-Sveriges nya rapportdatabas tillsammans med Anders B, Johan G och Tobias L. Mannen som arbetar med den har gjort ett riktigt bra jobb så här långt och nu fick vi chansen att komma med förbättringsförslag och synpunkter.

Presentationen och vår diskussion tog 90 minuter men det var väl investerad tid och det här kommer att bli riktigt bra i slutändan. Det stora problemet bli bara att få över de 6.000 fall som ligger i den gamla basen och som finns i ett stort antal worddokument.

Anneli tyckte att vi skulle woka i kväll så det gjorde vi. Massor av grönsaker och strimlad entrecôte blev det och till den glasnudlar. Smarrigt!

I dag antog kongressen i USA den lag som ska ge Pentagon direktiv för hur försvaret ska undersöka ufoiakttagelser gjorda av försvarsanställda. Jag har skrivit om den i DN och det kommer en artikel även i nästa nummer av UFO-Aktuellt, det sista numret för i år.

Under kvällen har jag suttit och skrivit på mitt föredrag som jag ska hålla för cirka 110 SMHI-anställda i morgon. Men framåt 00.30 var jag klar. Då hade jag också jobbat en timme med att förbereda en inspelning för UFO-Sveriges podd som jag och Tobias ska göra i morgon.

Avslutar dagen med ett ”vykort” från Bryssel där Niklas är och jobbar ett par dagar.

Sveriges statsminister Magdalena Andersson i Bryssel i dag.

Loading